Çin'de halk isyan etti: Ölmek istiyorum, kimsenin numurunda değil!

Çin’in en kalabalık şehirlerinden biri olan Şangay kentinde bir aydan uzun süredir ‘Sıfır vaka’ politikası tam gaz devam ederken, bölgede alınan sert önlemler dünyayı dehşete düşürüyor. Son paylaşılan görüntülerde koruyucu kıyafetler içindeki polis memurlarının "Ölmek istiyorum!" diyerek bariyerlere koşan bir adamı yerde sürüklediği anlar görülüyor. Şehirdeki 25 milyon insana Mart salgınından sonra evlerinden çıkmamaları emredildi.

28.04.2022-16:39 - (Son Güncelleme: 28.04.2022-16:42)

Koronavirüs'ün çıktığı yer olan Çin'de, vaka sayılarını azaltmak için 2 senedir oldukça katı kurallar uyguladı. Sıfır vaka politikasının devam ettiği Çin’in Şangay kentinden gelen son görüntüler izleyenleri dehşete düşürdü. Koruyucu kıyafetler giyen dört yetkili tarafından gözaltına alınan çaresiz bir yabancının üzücü görüntüleri adeta yürek burktu.

Hızla yayıldı

Görüntüler bir aydan uzun süredir devam eden izolasyonun, 25 milyon nüfuslu kentin insanları için ne kadar dayanılmaz hale geldiğini gözler önüne serdi. Kafkasyalı olduğu tahmin edilen adamın görüntüleri, Çin’in ağır sansür içeren internet kurallarını aşıp hızla yayıldı.

Sonunda gözaltına alındı

Videoda adamın gergin bir halde Fransızca olduğu tahmin edilen bir aksanla "Ölmek istiyorum!" diye bağırdığı, onu tutmaya çalışan görevlilerin ise onu sakin olmaya davet ederek Çin’de olduğunu ve buradaki yasalara ve düzenlemelere saygı duyması gerektiğini söylediği görülüyor. Ağlayarak koşturan adam, tüm mücadelesine rağmen bariyerlere çarptıktan sonra gözaltına alınıyor.

Şangay, Salı günü, 48 yeni ölüm bildirdi ve bu veri 17 Nisan'dan bu yana şehirdeki resmi ölüm sayısını 238'e çıkardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal