Çin koronavirüs bahanesiyle küresel ticareti etkilemeye devam ediyor: Şanghay'daki limanda gemiler mahsur!

Çin, son bir ayda COVID-19 vakalarında büyük bir artışa tanık oluyor. Çin'in Şanghay kentinde karantinada dördüncü haftaya girildi. Raporlara göre, Şanghay, Mart 2022'den bu yana üç yüz binden fazla koronavirüs vakası kaydetti. Son zamanlarda uygulanan büyük karantina nedeniyle çok sayıda kargo gemisi Şanghay dışında sıraya giriyor.

27.04.2022-11:43 - (Son Güncelleme: 27.04.2022-13:50) Çin koronavirüs bahanesiyle küresel ticareti etkilemeye devam ediyor: Şanghay'daki limanda gemiler mahsur!

470'den fazla geminin Çin'e kaynak teslim etmeyi beklediği aktarılıyor. Bu gemiler, tahıllardan metal cevhere kadar birçok kritik malzeme taşıyor. Yetkililerin geçtiğimiz ay COVID-19'un yayılmasını kontrol etmek için büyük çapta bir karantina başlatmasından sonra gemiler Şanghay limanının dışında sıraya girmeye başladı. Dünyanın en işlek limanlarından biri olan Şanghay dışındaki denizde oluşan trafik nedeniyle küresel tedarik zinciri de son derece etkilendi.

Liman kapalı bir şekilde çalışıyor

Yabancı kaynaklarda yer verilen görüntüler, Şanghay Limanı çevresinde büyük gemi kuyrukları olduğunu gösteriyor. Görselde transit halindeki kargo gemileri yeşil noktalarla, tankerler ise kırmızı noktalarla temsil edilmektedir.

Çin koronavirüs bahanesiyle küresel ticareti etkilemeye devam ediyor: Şanghay'daki limanda gemiler mahsur!

İki haftadan uzun bir süre içinde, tıkanıklık Ningbo-Zhoushan'a kadar ilerledi. Çünkü armatörler gemilerini ülkenin diğer limanlarına yönlendiriyor. Liman normal bir şekilde "kapalı bir döngü" altında çalışıyor. Fakat şehre giren ve çıkan tırlar güçlükle karşılaşıyor. COVID-19 vakalarındaki artış nedeniyle şehir ülkenin geri kalanından kesildi.

COVID-19 vakalarındaki artış nedeniyle, Şanghay limanında liman işçisi sıkıntısı yaşanıyor. Bu, kargo gemilerinin zaman alması nedeniyle belgelerin teslimatının yavaşlamasına neden oluyor. Sadece Şanghay limanında bulunan ihracat konteynırları gemilere yüklenirken giden gemilerde rezerve edilen mallar, servis kamyonlarının kilitlenme nedeniyle çalışamaması nedeniyle depolarda mahsur kaldı.

197 gemi limanda 

Paylaşılan raporlara göre toplam 197 konteyner gemisi, Şanghay'ın Ningbo merkezinde ya yükleme yapıyor ya da yüklemeyi bekliyor. 

İş dünyasındaki insanlar, COVID-19 karantinasının ülkenin ekonomik büyümesi üzerindeki etkisiyle ilgili endişelerini dile getiriyorlar. Birçok vatandaş, karantina sırasında gıda arzının azalmasından da şikayet etti. Son zamanlarda, Şanghay'da yerel halk ve sağlık yetkilileri arasındaki çatışma raporları da su yüzüne çıktı. Birçok Şanghay sakini, ilaç ve yiyecek sıkıntısından şikayet etmek için sosyal medyadan kamuoyu oluştursa da Çin hükümeti, Şanghay'daki karantina önlemlerini savunmaya ve uygulamaya devam ediyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal