Almanya'dan sonra İngiltere'den büyük destek: Ukrayna'ya Brimstone Füzesi!

Rus şehrinde gece yarısı arka arkaya patlamalar yaşandı, hava savunma sistemlerinin ateşlendiği bildiriliyor. Almanya'nın tank hamlesinden sonra İngiltere de Suriye ve Libya'da kullanılan füzeyi Ukrayna'ya sevk ediyor.

27.04.2022-09:46 - (Son Güncelleme: 27.04.2022-09:46) Almanya'dan sonra İngiltere'den büyük destek: Ukrayna'ya Brimstone Füzesi!

Rusya Ukrayna savaşı tüm dünyanın dikkatle izlediği bir savaş. Ekonominin tepetaklak olduğu bu zamanlarda Rusya Ukrayna savaşı bu durumu ciddi oranda tetikledi. Avrupa'da gelişmiş ülkelerde bile marketlerde bazı ürünler artık bulunamıyor. Son olarak dünyadan Ukrayna'ya silah desteği geliyor. Rus işgalci askerleri Kiev çevresinden püskürten Ukrayna'ya Donbas muharebesi için dünyadan ağır silah yağacak, sınırın öteki tarafındaki Rus şehrinde gece yarısı üst üste patlamalar meydana geldi.

Ukrayna sınırına yaklaşık 40 kilometre mesafedeki Belgorod'da arka arkaya patlamalar geceyi gündüze çevirdi, yerel yetkililer Rus ordusuna ait bir cephaneliğin havaya uçtuğunu bildiriyor.

Belgorod bölge valisi Vyacheslav Gladkov, kişisel sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda gece yarısı saat 03.55 civarında patlama sesiyle uyandığını, hemen arkasından üç patlama daha duyduğunu belirtti.

Güvenlik kamerası görüntülerinde cephanelik vurulmadan önce gökyüzünde bir ışığın hareket ettiği kayıtlara geçti. Askeri uzmanlar, bir uçaksavar füzesinin cephaneliği vurmuş olabileceğini aktarıyor.

Rusya-Ukrayna sınırındaki bir başka bölge Kursk'ta ise Rus hava savunma sistemleri gece yarısı saat 02.45 civarlarında ateşlendi, yetkililer Voronezh şehrinde Ukrayna'ya ait bir insansız hava aracının hedef alındığını belirtiyor.

İşgalin 62. gününde anıt yıkıldı

Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki Rusya-Ukrayna dostluk anıtı, işgalin altmış ikinci gününde yıkıldı. Sovyetler Birliği dönemindeki Ukrayna ile Rusya arasındaki tarihi bağları sembolize eden sekiz metrelik bronz anıt, belediye başkanı Vitaly Klitschko'nun önderliğinde söküldü. Belediye başkanı Klitschko'nun, iki maden işçisini temsil eden heykelin yanı sıra Kiev'deki 60 anıtın daha yıkılacağı bilgisini verdi.


Alman Gepard'ları Ukrayna yolunda

Rus birliklerine karşı Ukrayna'yı destekleyen ABD ve müttefiklerinin Almanya'da düzenlenen zirvesden yeni destekler açıklandı. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in ev sahipliğinde Ramstein Hava Üssü'ndeki Ukrayna toplantısına NATO üyelerinin dışında Afrika, Asya gibi farklı kıtalardan ülkeler de yer aldı.  toplantı artık her ay bir kez tekrarlanacak ve Ukrayna'nın silah ihtiyaçları ele alınacak.

Zirvede ilan edilen önemli adımlardan biri, işgal öncesi Ukrayna'ya silah göndermeyi reddeden Almanya'nın cephe hattına tank sevkedeceğini duyurması oldu. Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, Gepard hava savunma tanklarının Ukrayna'ya yollayacağını resmen dünyaya duyurdu.

Alman silah şirketi Krauss-Maffei Wegmann'ın (KMW) ürettiği 50'den fazla Gepard tankı Ukrayna'ya ulaştırılacak. Berlin yönetimine yakın kaynaklar, tankların doğrudan KMW depolarından Ukrayna'ya ulaştırılabileceğini ve bunun masraflarının Almanya ya da NATO bütçesinden karşılanacağını bildiriyor.

Alman Bakan Lambrecht, 'Gepard, Ukrayna’ya şu anda en çok gereken ve hava sahasını korumada yardımcı olacak savunma silahı' açıklamasında bulundu.


Gepard tankları Haziran ayında Ukrayna'da

Hemen hemen  on yıl önce kadar Alman ordusunun envanterinden ıskartaya çıkarılan Gepard tankları, sevkiyat öncesi hızla bakımdan geçirilecek ve Haziran ayında Ukrayna ordusunun tarafından kullanılabilecek. Özellikle havadan gelen saldırıları savunma kabiliyetine sahip olan Gepard tankları yerdeki hedefleri de vurup devre dışı bırakabiliyor. Alman ordusundan yapılan açıklamada, 35 milimetrelik topa sahip Gepard tanklarının normal tanklara göre 'çok güçlü' bir sistem olduğu vurgulandı.

Alman Bild gazetesi ise, Almanya'nın Gepard tanklarına uygun halihazırda sadece 23 bin atışlık cephanesi bulunduğunu yazdı. Söz konusu tankların iki ana topu ise dakikada 1100 mermi atıyor. Gazete haberinde, bu sebepten Almanya Savunma Bakanlığı ile KMW'nin cephane arayışına girdiğini, şu an bu tankları faal olarak ordularında bulunduran Ürdün, Romanya, Brezilya ve Katar'la görüştüğünü aktardı.

Ukrayna'nın Rusya'yı yenmesi için mümkün olan her türlü desteğin verileceğini kaydeden ABD Savunma Bakanı Austin, Ukrayna'ya silah gönderen ülkelerin sayısının her geçen gün arttığını kaydetti.


Brimston Suriye ve Libya'da da yer aldı

ABD ile birlikte Ukrayna'ya en fazla silah gönderen ülkeler arasında başı çeken İngiltere, Stormer zırhlı araçlarından sonra bir diğer dikkat çeken adım atıyor.

İngiltere Silahlı Kuvvetler Bakanı James Heappey, milletvekillerine Ukrayna'ya birkaç hafta içinde Brimstone gemisavar füzeleri gönderileceğini söyledi. Kiev yönetimi, uzun menzilli kara füzeleri talebinde bulunuyordu ve İngiltere söz konusu istek üzerine Brimstone'ları yola çıkarıyor.

Hızlı hareket eden kara ve deniz hedefleri için tasarlanan füzeler, uçaklardan ateşleniyor. BBC, Brimstone'ların Suriye ve Libya'da da kullanıldığını hatırlatıyor.

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, ülkesinin ya da diğer Batılı güçlerin Ukrayna'ya savaş uçağı göndermesi gerektiğini söyledi.

İngiltere'nin Savunma Bakanı Ben Wallace, Salı günü Ukrayna'da 15 bin Rus askerinin öldürüldüğünü, 530'u tank olmak üzere 2 binden fazla zırhlı aracın da yok edildiğini söylemişti. İngiliz istihbaratına göre, düşürülen Rus savaş uçağı ve helikopteri sayısı ise 60.

İngiltere Savunma Bakanlığı, bugün yayınladığı bilgi notunda Ukrayna silahlı kuvvetlerinin hava sahasının çoğunluğunda yeniden kontrolü sağladığını bildirdi.

Silahlı Kuvvetler Bakanı Heappey, Ukrayna'nın İngiltere'nin gönderdiği silahları kullanarak Rus topraklarındaki hedefleri vurmasının meşru olduğunu söyledi.

İşgalin başından bu yana İngiltere'ye diş bileyen Moskova ise, İngiliz bakanı Ukrayna'yı Rus topraklarına saldırması için provoke etmekle suçladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal