Rusya nükleer silah sinyalini verdi! Tehlike kapıda

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov nükleer savaşı işaret etti. Moskova'nın nükleer bir savaş olduğunun kazanan olmadığına inandığını vurgulayan Lavrov, fakat tehlikenin gerçek olduğunu dile getirdi.

26.04.2022-16:02 - (Son Güncelleme: 26.04.2022-16:02) Rusya nükleer silah sinyalini verdi! Tehlike kapıda

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Moskova'nın özellikle yapılacak olan nükleer bir savaşta kazanan olmadığına inandığını, fakat tehlikenin gerçek olduğunu dile getirdi. Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bir röportajda, Rusya'nın bu duruma başlangıç pozisyonunda olduğu gibi nükleer savaşın asla kabul edilemez bulduğunu ve diğer nükleer güçleri de bu konu hakkında anlaşmaya ikna ettiğini belirtti. Fakat, o zamandan beri bu durumun, bu durumda bir çatışmanın gerçek ve son derece ciddi bir tehdidi ortaya çıkaracak kadar kötü duruma gitmediğini de sözlerine dahil etti. 

Tehlike ciddi, tehlike gerçek

Geçtiğimiz ocak ayında 'nükleer beşli' ülkelerinin olacak nükleer savaşın kabul edilemezliği çıkarımını bir daha doğruladığını anımsatan Lavrov sözlerine devam etti: ''Bu bizim ilkesel pozisyonumuz. Ona dayanarak hareket ediyoruz. Ve şimdi sizin de saygın siyaset bilimcilerine atıfta bulunarak söylediğiniz gibi, riskler gerçekten çok, çok önemli iken birilerinin onları yapay olarak şişirmesini hiç istemezdim, oysa bunu isteyen çok kişi var. Tehlike ciddi, tehlike gerçek, hafife alınmamalı'' dedi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal