Çin ve ABD arasındaki gerilim artıyor: Savaş uçakları karşı karşıya geldi

Güney Çin Denizi’nde gerginlik tırmanıyor. ABD ve Çin savaş uçakları karşı karşıya geldi. Jetler havada agresif manevralarda bulundu. İşte detaylar…

31.05.2023-11:42 - (Son Güncelleme: 31.05.2023-11:53)

İki ülke arasındaki gerilim giderek artıyor. ABD Hint-Pasifik Kuvvetleri Komutanlığı (INDO-PACOM) Çin'e ait bir J-16 savaş uçağının, Güney Çin Denizi'nde ABD RC-135 keşif uçağına agresif bir manevra yaptığını bildirdi. Jetler havada karşı karşıya geldi. 

Savaş uçakları havada karşı karşıya geldi

İHA’da yer alan habere göre; INDO-PACOM'dan yapılan yazılı açıklamada, "26 Mayıs 2023 tarihinde, Çin Halk Cumhuriyeti'ne ait bir J-16 savaş uçağı pilotu, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait bir RC-135 uçağına karşı keşif faaliyeti sırasında gereğinden fazla agresif bir manevra gerçekleştirdi. Çinli pilot, RC-135'in burnunun tam önünden uçarak, ABD uçağının kuyruk türbülansında kalmasına neden oldu” ifadelerine yer verildi. 

ABD’den açıklama 

Yaşanan gerginlik sonrası ABD’den yapılan açıklamada ise ABD'nin, uluslararası hukukun izin verdiği her yerde, güvenli ve sorumlu bir şekilde uçmaya, gemi yüzdürmeye ve harekat icra etmeye devam edeceği kaydedilen açıklamada, "ABD Hint-Pasifik Müşterek Kuvveti, uluslararası hukuka göre tüm gemi ve uçakların güvenliği konusunda uygun şekilde uluslararası hava sahasında uçmaya devam edecektir. Hint-Pasifik bölgesindeki tüm ülkelerin uluslararası hava sahasını güvenli bir şekilde ve uluslararası hukuka uygun olarak kullanmasını bekliyoruz." denildi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal