Chrome Sekme Karmaşasını Bitirecek

Google’ın geliştirisici olduğu Chrome en çok kullanılan tarayıcı olma unvanını sürdürüyor. Bunda yeniliklere öncülük etmesinin de payı var. Chrome’un yayınlanan 81. Sürümü ile sekme karmaşasına son verecek bir özellik geldi.

09.04.2020-09:38 - (Son Güncelleme: 09.04.2020-09:30) Chrome Sekme Karmaşasını Bitirecek

Chrome’u son sürümüne güncelledikten sonra sekmelerinizi tabir-i caizse yan yana getirerek kümeleyebilirsiniz. Bunun için yapılması gereken şey ise oldukça basit. Gruplandırmak istediğiniz sekmelerden herhangi birine tıklayarak yeni gruba ekle’yi seçmek. Chrome, sekmeleri renklerle kodlayarak grupları birbirinden ayıracak.

Buna ilave olarak da gruba isim verebilir ya da renk seçenekleri arasından seçim yapabilirsiniz. Grubu çubuğun bir tarafından diğerine taşımak istiyorsanız, renkli daireyi tıklayıp istediğiniz yere sürükleyebilirsiniz. Örneğin bir proje üzerinde çalışırken birkaç sekmeyi gruplandırabilirsiniz.

Ardından her birini gözden geçirirken istediğiniz sekmeyi bulmak daha kolay olacaktır. Gruptan herhangi bir sekmeyi kaldırmak istediğinizde sekme grubunun aşağısına doğru sürükleyebilirsiniz. Ayrıca sağ tıklayarak doğrudan gruptan kaldır’ da diyebilirsiniz.

Manuel Olarak Etkinleştirmek Ne Yapılmalı?

Bu özellik sayesinde tarayıcı kullanımınızı oldukça kolaylaştırmayı amaçlıyor. Ayrıca görsel olarak da iyi bir görüntü sunuyor. Özelliği henüz görmüyorsanız, aşağıdaki Chrome Flag özelliği ile manuel olarak etkinleştirebilirsiniz: chrome://flags/#tab-groups

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal