CHP İzmir Adayı Tunç Soyer, Babası ile Alakalı İlk Defa Konuştu

CHP'nin çok tartışılan İzmir adayı Tunç Soyer, ilk defa konuştu. Babası ile ilgili sözlere cevap veren Soyer, "Çok vahşi bir dönemdi fakat o dönem üstünden bugüne dair bir şey çıkarmaya uğraşmak doğru değil. Eski yaraları kaşımanın yararı yok" dedi.

29.01.2019-14:12 - (Son Güncelleme: 29.01.2019-14:06) CHP İzmir Adayı Tunç Soyer, Babası ile Alakalı İlk Defa Konuştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret eden CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, 12 Eylül döneminde MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş için idam talep eden babası hakkında ilk defa açıklamalar yaptı. Soyer, "Çok vahşi bir dönemdi fakat o dönem üstünden bugüne dair bir şey çıkarmaya uğraşmak doğru değil. Eski yaraları kaşımanın yararı yok." dedi.

AKŞENER'İN AÇIKLAMASINI DEĞERLENDİRDİ

Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu, eşi Neptün Soyer ile beraber ziyaret etti. Ziyaretin sonrasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Babadan oğla suç geçmez" sözlerini değerlendiren Soyer, "Akılcı rasyonel açıklamalar bunlar." dedi.

"ESKİ YARALARI KAŞIMANIN FAYDASI YOK"

Soyer, MHP'nin tepkisini toplayan olay ile alakalı da "12 Eylül dönemi çok sancılı bir dönem. Bütünüyle dış güçlerin içinde olduğu bir dönem. Darbeye o dönem tabii ki hepimiz karşı çıktık. Bu sebeple darbe ile alakalı bir şeyi tartışmanın anlamı yok. Yanlıştı, kardeş kanı akıyordu, insanlar birbirlerini boğazlıyorlardı. Çok vahşi bir dönemdi fakat o dönem üstünden bugüne dönük bir şey çıkarmaya uğraşmak doğru değil. Eski yaraları kaşımanın yararı yok. Bugün yepyeni bir şehir ve dünya için uğraşmak lazım. Seçim çalışmaları çerçevesinde İYİ Parti'yi de ziyaret edeceğim. Yerel siyaset başka bir şey. Biz herkesle kucaklaşacağız. Herkes herkesle kucaklaşıyor zaten fakat siyaset ayrıştırıyor. Yerelde buna izin vermeyeceğiz" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal