Chelsea Lille Galibiyetiyle Şampiyonlar Ligi'nde Bir İlke İmza Attı!

Şampiyonlar Ligi son 16 turundaki ilk karşılaşmada Lille'i 2-0 mağlup etmeyi başaran Chelsea, turnuva tarihinde iç sahada gol yemeden 5 karşılaşma üst üste galibiyet alan ilk İngiliz ekibi oldu.

23.02.2022-15:00 - (Son Güncelleme: 23.02.2022-15:05) Chelsea Lille Galibiyetiyle Şampiyonlar Ligi'nde Bir İlke İmza Attı!

Şampiyonlar Ligi'nde geçtiğimiz yıl şampiyonluğa ulaşan ve bu yıl da Şampiyonlar Ligi'nde favoriler arasında yer bulan Chelsea, son 16 turunun ilk karşılaşmasında Ligue 1'in son şampiyonu Lille'i konuk etti. Oynanan mücadele sonrası Chelsea büyük bir başarı elde etmiş oldu.

DEVLER LİGİ BAŞARILARI SES GETİRDİ

Karşılaşmaya hızlı başlayan İngiliz takımı, Kai Havertz'in 8. dakikada kaydettiği golla 1-0 öne geçmeyi başardı. Golün asistini ise Hakim Ziyech yapmış oldu. Karşılaşmanın ilk 45 dakikası bu sonuçla tamamlanırken 63. dakikada Christian Pulisic, N'Golo Kante'nin asistinde skoru 2-0'a getirmiş oldu. Maçın devamında başka gol olmazken, Chelsea ilk karşılaşmadan avantajla ayrılan taraf durumunda oldu. Chelsea - Lille eşleşmesinin rövanş karşılaşması ise 16 Mart'ta Fransa'da olacak.


LUKAKU KARŞILAŞMADA YER ALMADI

Geçtiğimiz ay verdiği röportajlar nedeniyle eleştiri oklarını üzerine çeken Romelu Lukaku, Lille ile oynanan kritik maçta sahada yer almadı. Maça yedek kulübesinde başlayan futbolcu, karşılaşmayı süre almadan tamamlamış oldu.

Karşılaşmadan önce açıklamalarda bulunan Chelsea Teknik Direktörü Thomas Tuchel, Romelu Lukaku'nun FIFA Kulüpler Dünya Kupası'ndan yorgun döndüğü için ilk 11'de yer almadığını açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal