Ceza ve Tevkifevleri İnfaz Koruma Memuru tayinleri durduruldu mu? İKM tayinleri ne zaman? 2022 İKM tayin tarihleri

Son günlerde Meclis'te Ceza ve Tevkifevleri bünyesinde istihdam eden İnfaz Koruma Memurları hakkında bir tartışma yaşanmaya başladı. Bu tartışmalar ise en çok İnfaz Koruma Memuru tayinlerinin durdurulduğu yönünde oldu. Peki, Ceza ve Tevkifevleri İnfaz Koruma Memuru tayinleri durduruldu mu? İşte, CHP'li Atilla Sertel'in ödenek yetersizliğinden durdurulduğu öne sürülen tayinlere ilişkin Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE) açıklaması..

20.05.2022-15:17 - (Son Güncelleme: 20.05.2022-15:17) Ceza ve Tevkifevleri İnfaz Koruma Memuru tayinleri durduruldu mu? İKM tayinleri ne zaman? 2022 İKM tayin tarihleri

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel Ceza ve Tevkifevleri için atalamaları yapılacak olan İnfaz Koruma Memurları'nın atama işlemlerinin durdurulduğu öne sürdü. 2022 İKM tayinlerinin ödenek yetersizliği nedeniyle yapılmadığı yönünde ortaya atılan bu iddialar ise Meclis'te farklı yorumlara neden oldu. İKM tayinlerinin ne zaman yapılacağı ise İnfaz Koruma Memuru olarak görev almayı bekleyen adaylar arasında merak konusu oldu.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel

Ceza ve Tevkifevleri İnfaz Koruma Memuru tayinleri durduruldu mu?

Ceza ve Tevkif evleri İnfaz Koruma Memuru tayinleri durdurulduğu iddiası CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'den geldi. Sertel'in iddiasında İKM'lerin tayinlerinde bütçe anlamında bir sıkıntı yaşadığını ve bu nedenle durdurulduğunu öne sürdü. Meclis'te tartışma yaratan bu iddialara karşılık olarak ise Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden (CTE) resmi bir açıklama geldi.

 

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE) resmi açıklamasına göre 2022 İKM tayin tarihleri

Ceza ve Tevkifleri tarafından İKM 2022 atamalarına ilişkin yapılan resmi açıklamada CHP İzmir Milletvekili Atlla Sertel'in ortaya attığı iddiaların kesinlikle doğruyu yansıtmadığı ve son zamanlarda çok sayıda yeni cezaevleri açıldığını ve açılan cezaevlerine yapılacak olan personel teminlerine ilişkin çalışmaların titizlikle yürütüldüğü bildirildi.

2022 İKM tayin tarihleri

CTE'nin resmi açıklamasının devamında bu kapsamda atama işlemlerinin yapılarak görev yaptıkları kurumlardan ayrılan personellerin yerine hizmette herhangi bir aksaklığa sebebiyet olmaması adına ceza infaz kurumlarına yapılacak olan 5 bin 455 sözleşmeli personel pozisyonun istihdamları doğrultusundaki yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının hemen ardından yeni açılan ceza infaz kurumlarının faaliyete geçmesinin hemen ardından gerçekleştirileceği kaydedildi.

Bütçe ödeneği imkanlarının yetersizliğinden dolayı atamaların durdurulduğu iddialarının kesinlikle gerçeği yansıtmadığının vurgulandığı açıklamanın devamında İKM tayinleri için şu an alımı sürdüğü ve yeni sözleşmeli personellerin istihdamlarında 2022 yılı tayinlerinin muhtemelen Temmuz ayında yapılacağı aktarıldı.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal