Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar: Kimse kusura bakmasın bu terör örgütlerinin NATO'ya girmesine bir evet diyemeyiz

Başkan Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan: PKK'yı terör örgütü olarak kabul ettiklerini söylüyorlar peki neden YPG'yi terör örgütü olarak kabul etmiyorsunuz. ifadelerini kullandı. Başkan Erdoğan Finlanda ve İsveç için "Kimse kusura bakmasın bu terör örgütlerinin NATO'ya girmesine bir evet diyemeyiz." dedi

20.05.2022-15:11 - (Son Güncelleme: 20.05.2022-15:24)

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "NATO'nun teröre karşı hassasiyetlerini biliyorsak, NATO'nun bir güvenlik örgütü olduğunu biliyorsak, bir güvenlik örgütü olan NATO'ya böyle bir terör örgütünün alınmasına evet diyemeyiz" açıklamasında bulundu.

Başkan Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'daki Hz. Ali Camii'nde kıldı. Erdoğan camiden çıkarken gazetecilerin sorularını tek tek cevapladı. 

'Uyuşturucu kaçakçılığını görüşme imkanımız olacak'

Erdoğan, Kolombiya devlet başkanının ziyaretine ilişkin soru üzerine, "Her şeyden önce devlet başkanlarının bir araya geldiği görüşmelerde ana konu ikili ilişkiler olur. İkinci adım bölgesel konular olacaktır. Bunun başını çeken Rusya- Ukrayna meselesidir.

Bir diğer konu da dünyada terörün farklı boyutları var. Bunlardan en önemlisi uyuşturucu kaçakçılığıdır, bunu görüşme imkanımız olacak. Uzun yıllar sonra görüşme yapacağız. Görüşme sonrası da ikili olarak yapacağımız açıklamalar olacaktır" dedi.


'YPG'yi niye terör örgütü kabul etmiyorsunuz'

PKK/YPG'nin Avrupa'daki varlığıyla ilgili soruya ise Başkan Erdoğan şu şekilde cevap verdi;

Bu ülkelerin yönetimleri terör örgütlerine her türlü güvence veriyor diyerek, 'Terörle mücadelenin kuşatıcılığı çok çok geniştir. Bizim PKK ile mücadelemiz, aynı zamanda aslında Avrupa Birliği'nin PKK'yı terör örgütü olarak kabul etmesine ayrı bir kılıf uydurdular. Terör örgütü kabul ettiklerini söylüyorlar, YPG'yi niye terör örgütü kabul etmiyorsunuz. Bunları en iyi bilen onlar değil biziz. YPG, PKK'nın farklı doğurduğu bir terör örgütüdür. Ve şu arda bunları AB olduğu gibi ABD bile bunlara görüşme noktasında birçok fırsatlar tanıyor. Ve şu anda Avrupa'nın birçok ülkesinde başta Almanya olmak üzere, Hollanda, Fransa, Finlandiya'sında terör örgütleri her türlü gösteriyi yapıyor. Bu gösterilerle birlikte orada terör estiriyor mu, estiriyor. Ve bu ülkelerin yönetimleri her türlü güvenceyi veriyor. Bunları kendilerine defaatle anlattığımız gibi bunları ifade ettik, anlattık, belgeler sunduk; Bakın bunlar terör örgütüdür ve işledikleri suçlar ortadır.' dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, 'Türkiye'de biz bunlarla mücadeleyi sürdürdüğümüz gibi mağaralardaki odaklanmaları, Kandil'i kendileri için merkez haline getirmeleri PKK ve YPG'nin inkar edilemez terör estirmeleridir. Ama ne yazık ki Batı bunları hala gizliyor, örtüyor. İşte başta Almanya olmak üzere Finlandiya'da, İsveç'te her türlü yürüyüşleri yapıyor. Verin bu teröristleri bize dememize rağmen, bunları bize vermiyorlar. Bunları en iyi bilen takip eden olduğumuza göre gereğini yapmaya devam edeceğiz' açıklamasında bulundu.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal