Başkan Erdoğan Hollanda Başbakanı Rutte ile telefonda görüştü

Gelen son dakika bilgisi doğrultusunda, Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile telefonda görüştü. Yapılan görüşmede ikili ilişkiler ele alındı.

20.05.2022-14:12 - (Son Güncelleme: 20.05.2022-14:55) Başkan Erdoğan Hollanda Başbakanı Rutte ile telefonda görüştü

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile telefonda görüştü. Yapılan görüşmede ikili ilişkiler ele alındı.

Cuma namazı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik süreciyle ilgili soruüzerine ise, 'Hollanda Başbakanı'yla geniş bir görüşme yaptım. Yarın İngiltere'nin ve Finlandiya'nın görüşme talepleri var, onlarla görüşeceğiz. Aynı şekilde Stoltenberg ile görüşmemiz olacak.


'Bunu İsveç için de Finlandiya için de düşünüyorum'

Tabi bu görüşmeleri aramızdaki telefon diplomasisini kesmemek adına yapmaya devam edeceğiz. Ama açık ve net söylediğimiz nedir; her şeyden önce bu terör örgütlerinin bütün belgeleri, bilgileri bizde olduğuna göre ve bunun mağduru da biz olduğumuza göre; lütfen NATO'nun teröre karşı hassasiyetlerini biliyorsak, NATO'nun bir güvenlik örgütü olduğunu biliyorsak, bir güvenlik örgütü olan NATO'ya böyle bir terör örgütünün alınmasına evet diyemeyiz.'dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, 'Bunu İsveç için de Finlandiya için de düşünüyorum. AB üyesi ülkelerin birçoğu bırakın bu terör örgütlerini kabul etmeyi kendi parlamentolarında konuşma yaptırıyorlar, yer veriyorlar, silah, mühimmat temini yapıyorlar. Biz bunları görüyoruz biliyoruz. Kimse kusura bakmasın bu terör örgütlerinin NATO'ya girmesine evet diyemeyiz' şeklinde açıklamalarda bulundu.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal