18 yıl sonra İstanbul'da büyük buluşma! Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken davet: Kolombiya Cumhurbaşkanı Marquez Türkiye'ye geliyor!

Kolombiya Cumhurbaşkanı Ivan Duque Marquez, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle Türkiye'yi ziyaret edecek. Kabul Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleşecek. Ziyaret sırasında yapılacak görüşmelerde, Türkiye-Kolombiya arasındaki ilişkiler tüm yönleriyle gözden geçirilecek, iş birliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak. Öte yandan Marquez'in 2004 yılında Harvard'da yaptığı konuşmanın ardından Başkan Erdoğan'ın imzasını aldığı ortaya çıktı.

20.05.2022-12:45 - (Son Güncelleme: 20.05.2022-12:45) 18 yıl sonra İstanbul'da büyük buluşma! Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken davet: Kolombiya Cumhurbaşkanı Marquez Türkiye'ye geliyor!

Kolombiya Cumhurbaşkanı Ivan Duque Marquez, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle Türkiye'yi ziyaret edecek. Kabul Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleşecek.

Marquez Türkiye'ye çalışma ziyaretinde bulunacak

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Marquez, Erdoğan'ın davetine icabetle 20-22 Mayıs'ta Türkiye'ye çalışma ziyaretinde bulunacak.


Marquez'in Başkan Erdoğan anısı

Kolombiya Devlet Başkanı Marquez'in yapacağı ziyaret öncesi Başkan Erdoğan'la yaşadığı anısı ortaya çıktı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 2004 yılında başkakanlık görevini yürütürken Harvard Üniversitesi'nde bir konuşma yapmıştı. Bu konuşma o dönem doktora öğrencisi olarak Harvard'da bulunan şu anki Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque Marquez'i etkilemiş ve Duque Erdoğan'ın yanına gidip imzasını almış.

Masada hangi konular var?

Diğer taraftan, ziyaret esnasında yapılacak olan görüşmelerde, Türkiye-Kolombiya arasındaki ilişkiler her yönüyle tek tek gözden geçirilecek, iş birliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar görüşülecek.

Ziyaret kapsamında, ikili ilişkilere önemli katkı sağlayacak anlaşmaların imzalanması da gündemde olacak.

Görüşmelerde, ikili ilişkilerin yanı sıra güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunulması da öngörülüyor.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal