Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Müsilaj Raporunu Açıkladı! İki Günde 392 Metreküp Müsilaj Topladık

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 8 ve 9 Haziran'da başlamış olan müsilaj temizleme çalışmaları hakkında raporu paylaştı.

10.06.2021-16:57 - (Son Güncelleme: 10.06.2021-17:19) Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Müsilaj Raporunu Açıkladı! İki Günde 392 Metreküp Müsilaj Topladık

Marmara Denizi'nin büyük bir kısmını saran deniz salyası olarak da bilenen müsilaj için eylem planını 8 Haziran'da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, açıklamıştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imzası ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Marmara Denizi'nde kıyısı bulunan Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Kocaeli, İstanbul, Tekirdağ, Yalova valilikleri, merkez belediyeleri ve ilçe belediyeleri, Marmara Belediyeler Birliği, dair belediye katı atık birlikleri, ilgili sivil toplum kuruluşları, ilgili sanayi ve ticaret odalarına genelge göndermişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, eylem dahilinde Marmara'ya kıyısı olan 7 ilde, 'Türkiye'nin en büyük deniz seferberliği' ilan edilmişti.

8 Haziran tarihinden itibaren müsilaj sorunu için ilk adım atıldı. İstanbul, Yalova, Kocaeli, Balıkesir, Bursa, Çanakkale ve Tekirdağ'da temizleme işlemleri başladı.

MARMARA'YI KURTARACAĞIZ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Yaklaşık 2 aydır çeşitli aralıklarla başlattığımız bu büyük operasyonu 7 gün 24 saat aralıksız sürdüreceğiz. 12 bin yıldır sırtında uzak diyarlardan gelen nice gemilere ev sahipliği yapan, vira bismillah diyerek denize açılan heyamola sesleriyle yelken açanlara göğsünden tonlarca rızk çıkarmış, milyonlarca insana ekmek, milyonlarcasına iş sunmuş; usanmamış, Adalar'ı göğsünde saklamış, sevenleri buluşturmuş, şairlerin, seyyahların ilham kaynağı, İstanbul'un fethinin şahidi olmuş; Çanakkale ve İstanbul Boğazı'nı beslemiş, Mavi Vatan'ın kolyesi, Karadeniz, Akdeniz ve Ege'nin küçük kardeşi Marmara Denizi'ni kurtaracağız.'' demişti.

Marmara'yı bu beladan kurtarma çalışmaların hızla devam ettiğini ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bugün ise iki günlük raporu detayları ile açıkladı.


392 METREKÜP MÜSİLAJ TEMİZLENDİ

Alınan eylem planının kararlılık ile devam edeceğini ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Marmara Denizi'mizi kaplayan müsilajla mücadelemizde, 8 ve 9 Haziran günlerinde toplamda 392 metreküp müsilajı denizimizden toplayarak bertarafa gönderdik.''


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal