Canlı yayında resmen kan kustu! ''3 dakikada yerle bir eder, böcek gibi ezeriz'

Rus parlamentosunun savunma komitesindeki Putin müttefiki, nükleer silahların Finlandiye ve İngiltere'ye ne kadar çabuk ulaşabileceği konusunda övündü ve tehditler savurdu. İşte haberin detayları...

14.05.2022-17:27 - (Son Güncelleme: 14.05.2022-17:57) Canlı yayında resmen kan kustu!  ''3 dakikada yerle bir eder, böcek gibi ezeriz'

Putin'in üst düzey bir müttefiki, İngiltere'yi nükleer silahla vurma tehditlerinde bulundu. Bu olayın yalnızca 3 dakika süreceğini iddia etti. Duma savunma komitesi başkan yardımcısı Aleksey Zhuravlyov, NATO'ya katılmak için kolları sıvayan Finlandiya'nın on saniye içerisinde haritadan silineceğini dile getirdi. Duma'da Vladimir Putin'i destekleyen aşırı sağ milliyetçi bir parti olan Rodina'nın başkanı Zhuravlyov'un korkunç tehditleri, Putin'in duraksayan Ukrayna işgalinin istediği doğrultuda gitmemesinden duyulmuş olan hayal kırıklıklarına ve Finlandiya'nın NATO hedefine karşı duyulan öfkeye işaret etmektedir. Haber, Rusya'nın sabah saatlerinde Finlandiya'ya elektrik tedarikini kesmesinin ardından geldi. İskandinav ülkesi elektriğinin yüzde onunu Rusya'dan ithal etmektedir. Devlete ait ithalatçı ödemeleri almadığı için Finlandiya'ya Rus enerji akışı durmuştur.

Açıklama yaparak adeta uyarıda bulundu

RAO Nordic Cuma günü açıklama yaparak adeta uyarıda bulundu: ''Maalesef, 6 Mayıs'tan bu yana Nord Pool borsasında satılan hacimler için fonların henüz banka hesabımıza aktarılmadığını belirtmek zorunda kaldık.'' dedi. Zhuravlyov, ''Finlandiya bu bloğa katılmak istiyorsa, hedefimiz kesinlikle meşrudur" dedi ve ekledi: "Bu devletin varlığını sorgulamak.'' dedi. 


''Sizin yerinizi nükleer küller alacak'' 

Zhuravlyov, bunun dışında ''ABD devletimizi tehdit ediyorsa iyi: İşte size Sarmat (Şeytan-2 füzesi)! Rusya'nın var olmaması gerektiğini düşünüyorsanız sizin yerinizde nükleer küller olacak. Ve Finlandiya ABD ile bir olduğunu söylüyor. Pekala, sıraya girin. Finliler genel olarak Rusya'ya devlet oldukları için, Finlandiya'nın bir ülke olarak var olduğu gerçeği için minnettar olmalı.'' diye söyledi. Rusya'nın nükleer silahları Finlandiya sınırına yeniden yerleştirip yerleştirmeyeceği sorulduğunda ise. ''Ne için? Buna ihtiyacımız yok. Sibirya'dan bir Sarmat ile vurabilir ve hatta İngiltere'ye bile ulaşabiliriz. Ve Kaliningrad'dan saldırırsak... Hipersoniklerin ulaşma süresi 200 saniye! Devam edin beyler. Finlandiya sınırında stratejik silahlarımız değil, 20 saniye, hatta 10 saniye içinde Finlandiya'ya ulaşacak olan Kinzhal sınıfı silahlarımız olacak.'' diyerek cevap verdi.

''Uzun süredir sabrediyoruz''

''Finlerin bizimle paylaşacak hiçbir şeyi yok. Bizden yüzde 90'dan fazla gaz, kereste ve çok daha fazlasını alıyorlar. Her şeyden önce kimin savaşmaya ihtiyacı var? Finliler mi? Rusya'nın kendilerine saldırmasından korkmuyorlar. Elbette, er ya da geç Amerikalılar onları buna zorlayacak. Ukrayna'yı zorladıkları gibi, Polonya ve Romanya'yı da zorlamaya çalışıyorlar. Göründüğü gibi, başarılı da olurlar. Finlandiya'nın NATO'ya katılacağını ve bize karşı eskisi gibi davranacağını söylemek mümkün değil, bu olmayacak. Amerikalılar onları provokasyona teşvik edecek. Uzun süredir sabrediyoruz. Ama bu sonsuza kadar devam edemez.'' dedi.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal