Bugün emekli olsam ne kadar emekli maaşı alırım? Emekli maaşı hesaplama 2022

2022 yılında emekliliklerine devam eden vatandaşlar emekli maaşı hesaplama konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Peki Bugün emekli olsam ne kadar emekli maaşı alırım? Yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

25.03.2022-18:51 - (Son Güncelleme: 25.03.2022-18:51) Bugün emekli olsam ne kadar emekli maaşı alırım? Emekli maaşı hesaplama 2022

Bir gün emekli olmanın hayaliyle çalışma hayatlarına devam eden yüzbinlerce vatandaş emekli maaşlarının nasıl hesaplandığını gündemlerinin birinci basamağına aldı. SGK, Bağ-Kur ve diğer tüm emekliler 2022 yılında emekli olmaları halinde ne kadar emekli maaşı alacaklarını öğrenmek için arama motorları üzerinden ‘’Bugün emekli olsam ne kadar emekli maaşı alırım?’’ sorusunun yanıtını öğrenmeye çalışıyor.

Bugün emekli olsam ne kadar emekli maaşı alırım?

2022 yılının başında emekli maaşına yapılan zamlarla birlikte artık Türkiye’de en düşük emekli maaşı 2.500 TL olmuştu. Aynı zamanda kamu kurumlarında görev alan personellerin maaşlarında da 1 Ocak-30 Haziran 2022 tarihleria arasında uygulanacak şekilde yüzde 7,5’lik bir zam yapıldı. Önceki dönem bu zam oranı yüzde 5’ti. Dolayısıyla enflasyon farkının da dahil edilmesiyle birlikte toplu sözleşme zammı oranı yüzde 30,95’e yükseltildi.

Emekli maaşı hesaplama

Bu zamlarla birlikte vatandaşlar için emekli maaşı hesaplaması ayrı bir önem kazandı. İntenetin sağladığı kolaylık sayesinde SGK üzerinden emekli maaşı hesaplama işlemi oldukça hızlı ve kolay bir hale geldi.

SGK üzerinden emekli maaşı hesaplaması işlemi yapmak isteyen kişilerin ilk olarak uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap adresine giriş yapması gerekiyor. Sonrasında ise siteye giriş yapılmasının ardından T.C. kimlik numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl, Doğum Tarihi gibi kişisel bilgilerin girilmesinin ardından sorgulama işlemi tamamlanıyor.

SSK’ya bağlı olan kişiler SGK’nın intenet sitesi üzerindn emekli maaşını hesaplayabildikleri gibi aynı zamanda emekli aylık bilgisi limitini de öğrenebilmektedir. Fakat bunun için kişinin en az 3600 gün prim günü sayısına sahip olması gerekiyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal