BTT coin nedir? Bittorrent coin projesi ve yol haritası

Kripto para piyasası her geçen gün büyüyor. Tüm dünyada kripto paralara ilgi atarken birçok yatırımcı kripto paralar hakkında araştırmalarına devam ediyor. Geleceğin parası olarak görülen kripto paralar çok sık gündemde yer alıyor. Kripto para çeşidinden biri olan Bittorrent Coin yatırımcıların dikkatini çekiyor. Peki, Bittorrent Coin nedir? Bittorrent Coin nereden alınır? Bittorrent ağı güvenli midir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

07.04.2022-23:23 - (Son Güncelleme: 07.04.2022-23:23) BTT coin nedir? Bittorrent coin projesi ve yol haritası

Gündemde sık sık yer alan kripto paralar yatırımcıların odağında yerini alıyor. Araştırmalar devam ederken Bittorrent Coin yatırımcıların dikkatini çekmektedir. BitTorent, son yıllarda gittikçe daha fazla merkeziyetsizleşen, popüler bir eşler arası (P2P) dosya paylaşım ve Torrent platformu olarak yerini alıyor. Kullanıma başlanmasının üzerinden 21 sene geçen Bittorrent, ilgi gören coinler arasında yer alıyor. Peki, Bittorrent Coin nedir? Bittorrent Coin nereden alınır? Bittorrent ağı güvenli midir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları haberimizde…

Bittorrent Coin nedir?

Bittorrent, 2001 yılının Temmuz ayında kullanıma açıldı. Bir süre kendi bünyesinde devam eden platform 2018 yılının Temmuz ayında blockchain platformu TRON tarafından satın alındı. TRON tarafından satın alınmasının ardında 2019 yılının Şubat ayında özel bir token olan BTT ile birlikte çeşitli araçlar eklenen Bittorrent, daha sonra piyasaya sürüldü. Bittorrent, satın alındığı TRON’un kendi blockchain ağı üzerinde TRC-10 standardını kullanmasıyla piyasada yerini aldı. Yapılan resmi açıklamaya göre Bittorrent’in güncel olarak dünyadaki "en büyük merkeziyetsiz P2P iletişim protokolü." olduğu ifade edildi.

Bittoren CoinBTT Coin ne işe yarıyor?

Dosya paylaşım platformu olarak kullanılan Bittorrent, BTT’nin ilk büyük uygulamasıdır. Platform kullanıcıların dosya paylaşım sürecini daha verimli bir şekilde gerçekleştirilmesi için kullanılmaktadır.

Bittorrent, bir dosyanın paylaşılması esnasında dosyanın küçük parçalarını birbirinden indiren birkaç farklı peers yani eşler içerir. Elinde dosyanın orijinal hali ya da tam kopyası bulunan kullanıcılar seeds yani tohum olarak adlandırılmaktadır.

Platformun orijinal geliştiricisi olan Bram Cohen, internet kullanıcılarının dosya paylaşımının direkt olarak kendi aralarında dağıtılmasını görmüştür. Bu nedenle işe koyulan Cohen, pahalı ve verim alınmayan ağları ortadan kaldırmak için Bittorrent ağını kurmuştur.

2001 yılının Temmuz ayında P2P dosya paylaşım platformu olarak ortaya çıkan Bittorrent, birçok kişinin ilk kullandığı paylaşım ağı oldu. Daha sonra 2018 yılında TRON tarafından satın alındı.

TRON'un satın almasıyla Bittorrent, kendi kullanıcı tabanına ek olarak merkeziyetsiz çözümler sunarak kullanıcılar arasında popüler bir hale geldi. Birçok kişinin tercihi olan Bittorrent, kripto para alınında da kendisini gösterdi.

Eklenen özelliklerin arasında, işlemlerin bir parçası olarak BTT tokeninin kullanıldığı BitTorrent Speed seçeneği var. Şimdilerde VPN özellikleri ve reklamsız arama özellikleri sunan platform "Premium" özelliğini ile ücretli içerikler sunan bir platform alanına dahil oldu.

Bittoren Coin NedirBittorent ağı güvenli mi?

Bittorrent, "en üst seviye güvenlik önlemlerini" ile kullanıcıların fonlarını koruma altında tuttuğunu söylemektedir. Fakat tüm kripto paralarda olduğu gibi Bittorrent Coin’de de risk olasılığı vardır. Kullanıcılara biyometrik doğrulama gibi seçenekler sunan platform bu doğrulama seçenekleri ile kullanıcıları kötü yazılım ve programlardan korumayı amaçlamaktadır. Kullanıcılara bu seçenekleri kullanarak olası hırsızlıklara karşı kendilerini güvene almaları gerektiğinin altını çiziyor.

Bittorent nereden alınır?

BTT Coin’in nerede alınabileceği merak edilmektedir. Bittorrent, büyük borsalarda kripto para birimleri, sabit değerli kripto paralar ve hatta itibari para birimleri ile işlem görmektedir. Binance, Huobi Global ve OKEx işlem olanağı sunan borsalar arasında yer alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal