Bolonez Soslu Makarna Tarifi

25 Ekim Dünya Makarna Günü’nde sizler için harika bir bolonez soslu makarna tarifi derledik. Bolonez soslu makarna nasıl yapılır? Dünya makarna günü nedir?

25.10.2021-17:29 - (Son Güncelleme: 25.10.2021-17:37)

Geleneksel İtalyan mutfağının ulusal yemeği olan makarna ilk defa 1154 tarihinde Sicilya'da ortaya çıkmıştır. Makarnanın ilk hangi topluluk ile kullanıldığına dair kesin bir bilgi yoktur fakat tarihi araştırmalar gün yüzüne çıkarmaktadır ki 1292 yılında Marco Polo’nun Çin’i ziyaretinin ardından İtalya’ya dönüşünde beraberinde Spagetti ve yapılışı ile ilgili bilgi getirdiği kayıtlarda yer almaktadır. 

25 Ekim Dünya Makarna Günü’nde sizler için harika bir bolonez soslu makarna tarifi derledik. Bolonez soslu makarna nasıl yapılır? Dünya makarna günü nedir?

BOLONEZ SOSLU MAKARNA TARİFİ

Bolonez soslu makarna malzemeleri:

- 500 gr makarna veya spagetti

- 200 gr kıyma

- 3 diş sarımsak

- 1 kuru soğan

- 1 dolu kaşık salça

- 1 su bardağı domates püresi veya rendesi

- 1 su bardağı küp doğranmış domates

- Yarım çay bardağı ketçap 

- Yarım çay bardağı zeytinyağı

- Tuz, karabiber, kekik ve fesleğen

Üzeri için; Kaşar veya parmesan rendesi

BOLONEZ SOSLU MAKARNA NASIL YAPILIR?

İlk olarak bolonez sos hazırlanmaktadır. Bolonez sosu bol domatesli ve kıymalı bir sostur. Zeytinyağını tavaya ekleyin sarımsakları doğrayın sonrasında rendelenmiş kuru soğan ve kıymayı ilave ederek birlikte kavurun. Kıyma tane tane olduğunda salçayı ilave edin. Harmanlanıp birbirine yedirildikten sonra domatesleri ilave edebilirsiniz.  Tüm malzemeleri ekleyerek birkaç dakika kaynatıp altını kapatabilirsiniz. Haşlanan makarna veya spagettinin üzerine bol sos dökülür. Makarnanın üzerine de parmesan peyniri veya kaşar rendesi koyularak servise hazır hale getirilir

BOLONEZ SOSLU MAKARNA KAÇ KALORİDİR?

1 porsiyon bolonez soslu makarna yaklaşık olarak 419 kaloriye denk gelmektedir.

25 EKİM DÜNYA MAKARNA GÜNÜ

Dünya Makarna Sanayicileri, 1995 senesinde Roma’daki ilk toplantılarında Dünya Makarna Günü’nü kutlama fikri ilk olarak Türk Makarna Sanayicileri tarafından gündeme getirilmiştir. 1997 yılında Amerika’da yapılan toplantıda 25 Ekim Dünya Makarna Günü olarak kabul edilmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal