Bölgede sular kaynıyor: Kuzey Kore’ye üçlü misilleme

ABD, Güney Kore ve Japonya, üst üste nükleer füze denemeleriyle bölgede gerilimi artıran Kuzey Kore’ye karşı ortak bir füze savunma tatbikatı düzenledi. Tatbikat Kuzey Kore’ye misilleme olarak yorumlandı.

16.07.2023-12:28 - (Son Güncelleme: 16.07.2023-12:28)

Asya Pasifik’te gerilim tavan yaptı. ABD, Güney Kore ve Japonya'nın Doğu Denizi'ndeki (Japon Denizi) uluslararası sularda 3'lü füze savunma tatbikatı yaptığı bildirildi.

Kuzey Kore’ye üçlü misilleme

AA’da yer alan habere göre; Yonhap'ın haberine göre, Güney Kore Donanması, ABD ve Japonya ile ortak füze savunma tatbikatı düzenlediklerini açıkladı.

Güney Kore'nin ROKS Yulgok Yi I, ABD'nin John Finn ve Japonya'nın JS Maya muhrip gemilerinin yer aldığı tatbikatta, balistik füze hedeflerinin tespit edilmesi ve izlenmesine ilişkin prosedürler ve bu konuda bilgi paylaşımı çalışması yapıldı.

Kuzey Kore füze

Tatbikatın, Kuzey Kore'nin artan nükleer ve füze tehditlerine karşı "güçlü yanıt" sistemi geliştirmeye ve üçlü koordinasyonu güçlendirmeye yönelik olduğu belirtildi.

Kuzey Kore Hwasong-18 tipi füze fırlatmıştı

Kuzey Kore, 12 Temmuz'da Hwasong-18 tip "katı yakıtlı kıtalar arası balistik füze" denemesi yaptığını duyurmuştu. "Hwasong-18" tip füzenin irtifa ve uçuş süresinin "rekor" seviyelere ulaştığı belirtilmişti.

Kuzey Kore'nin Doğu Denizi yönünde fırlattığı ve 75 dakika havada kalan balistik füzenin deneme atışını Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un da izlediği kaydedilmişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal