ABD’de silahlı saldırı: 4 kişi öldü! Evde kalın çağrısı yapıldı

ABD’de meydana gelen silahlı saldırı sonucu 4 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Bu yıl ülkede yaşanan silahlı saldırılar son 17 yılın rekoru olarak kayıtlara geçti.

16.07.2023-10:59 - (Son Güncelleme: 16.07.2023-10:59)

ABD’nin Georgia eyaletine bağlı Hampton şehri yakınlarındaki Atlanta banliyösinde silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonucu 4 kişi hayatını kaybederken olay yerine çok sayıda polis ve ambulans ekibi gönderildi.

Saldırganın hala bulunamadığı belirtilirken olaya ilişkin soruşturma başlatıldı. Yetkililer ise saldırganın bulunamaması nedeniyle bölge sakinine evde kalmaları uyarısında bulundu. Saldırının tam olarak nerede ve nasıl gerçekleştiği ise belirsizliğini koruyor.

ABD Silahlı Saldırı

6 ayda 28 toplu saldırı

İHA’nın haberine göre; ABD’de düzenlenen silahlı saldırıların oranına dair yeni veriler ortaya çıktı. ABD’de 1 Ocak ve 30 Haziran tarihleri arasında 27’sinin silahlı saldırı olmak üzere toplam 28 toplu saldırı düzenlendiği açıklandı. Bu oranın 2006 yılından sonra ülkede en fazla silahlı saldırı yaşandığı dönem olduğu belirtilirken saldırılarda toplam 140 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Sebep bireysel silahlanma

Verilerin ise ülkede 1 gün içinde 4’den fazla kişinin öldüğü toplu saldırıların hesaplanarak oluşturulduğu ifade edildi. Uzmanlar ise ABD’de yaşanan silahlı saldırıların nedenini bireysel silahlanma ve ülkede son yıllarda silahlanma oranın artışı olarak belirtiyor.

ABD'deki silahlı saldırılar

ABD’de en son 4 Temmuz’da Pensilvanya eyaletinin Philadelphia kentinin Kingsessing semtinde gece saatlerinde bir kişi silahıyla etrafa ateş açmış, saldırıda 4 kişi hayatını kaybederken 2 ve 13 yaşlarındaki iki çocuk da yaralanmıştı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal