Bitcoin Nasıl Satın Alınır, Nereden Satın Alınır?

Bitcoin rekorunu sürekli kırıp duruyor. Peki, Bitcoin hangi bankalarda var?

23.02.2021-11:55 - (Son Güncelleme: 05.11.2021-11:43)

Bitcoin alım satımı pek çok platform üzerinden rahat bir şekilde yapılabilir. Fiyatı piyasa içerisinde arz-talep ilişkisine bağlı olacak şekilde değişkenlik gösterebilmektedir. 0.00000001 gibi çok küçük parçalarına ayrışabilir, bu durumdan ötürü de yüz milyonda bire kadar Bitcoin'in küçük parçaları alınıp satılma durumu yaşanabilmektedir.

BITCOIN NASIL ALINIR?

Bitcoin, 2008 yılında Satoshi Nakamoto rumuzlu kişi ya da kişiler tarafından yayınlanmış olan bir makale ile blokzinciri tabanlı bir ödeme yöntemi ve dijital para birimi olacak şekilde piyasalar içerisinde yer aldı. İlk defa, iki adet pizza karşılığında ödeme aracı olacak şekilde kullanılması, Bitcoin'i gerçek bir para birimi olarak kullanabilmenin kapısını ilk defa araladı. Fakat dalgalı fiyat hareketlerinden ötürü Bitcoin'in 'para gibi' genelleşmiş bir şekilde kullanımının önüne geçti.


Bitcoin, dalgalı fiyat hareketleriyle piyasayı sürekli hareketlendiriyor. Sınırlı sayıda bulunan Bitcoin'in depo alanının yüzde 89'u üretilmiş durumda. Bu sebepten ötürü bu zamandan sonra sadece yüzde 11lik Bitcoin kısım üretilecek. Bitcoin'i insanlar yatırım aracı olarak kullanıyor. Merkezi bankalara olan güven eksikliği sonucu insanlar yatırım araçlarını kripto paraya çekti.

Bitcoin satın almak için ilk olarak BtcTurk hesabına sahip olmak gerekir. BtcTurk internet sitesi ve mobil uygulamasından hesap açılabilir. BtcTurk hesabına on TL ve üstü para yükleyerek Bitcoin'e yatırım yapılabilir. Bitcoin'in tüm süreci şöyledir:

- Bitcoin, kripto para madencileri tarafından çıkartılır.

- Güvenilir kripto para borsalarından satın alınır.

- Borsa seçilir ve seçilen borsada Bitcoin'e yatırım yapılıp değerinin artması beklenir.


BITCOIN NERELERDEN ALINIR?

İlk başta yatırımcı kendi adına banka kartı açmalıdır. Papara yoluyla BtcTurk hesabına para yatırılır. Finansbank, Denizbank, Ziraat Bankası ve Akbank hesaplarından hesaplara aktarım yapılabilir.

BITCOIN HANGİ BANKALARDA VAR?

Türkiye'de hiçbir banka Bitcoin'i kabul etmiyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu henüz Bitcoin'i kanunları içine almadığı için hiçbir banka Bitcoin'i tanıyamıyor ve bozduramıyor. Bu yüzden alım satım işleri Türkiye'deki bankalarda olmuyor. Lakin bazı bankalar BTC alım satımı yapan borsalarla iş birliği içinde olduğu için ücretsiz para transferleri o borsalara yapılabiliyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal