Kredi Kartıyla Bitcoin Nasıl Alınır?

Kripto paralar yükselişte ve insanlar artık merkezi bankalara güvenmiyorlar. Peki, kredi kartı ile Bitcoin alınır mı?

09.02.2021-09:47 - (Son Güncelleme: 14.02.2022-11:38)

Dünya bankalarına güvenmeyen yatırımcılar, tüm şanslarını kripto para üzerinden deniyor. Sürekli para basan merkez bankaları, enflasyon - devalüasyon ikileminde bir süredir bocalayan büyük kuruluşlar yerine yatırımcılar artık merkeziyetsiz ve düzensiz kripto paraları seçiyor. Bu sebepten ötürü kredi kartıyla Bitcoin alınır mı? soruları yatırımcılar tarafından sorulmaya başladı. 

KREDİ KARTIYLA BITCOIN ALINIR MI?

Kredi kartı ile Bitcoin satın alınabilir. Lakin her kripto borsası kredi kartıyla Bitcoin almaya müsaade etmiyor. Birçok kripto borsası var bunlardan sadece bazıları kredi kartıyla Bitcoin ve kripto para almaya müsaade etmekte. Birçok kripto para borsası, yasal sınırlamalar dolayısıyla kredi kartı ödeme yöntemini sunmamaktadır. Kredi kartlarının çalınma olayının da son zamanlarda çok fazla olması sonucu vatandaşları koruma derdine düşen kripto para borsalarından bazıları kredi kartını bu sebeplerden ötürü kabul etmiyor. 


YERLİ KRİPTO BORSALARINDA KREDİ KARTI GEÇİYOR MU?

Şu an Türkiye'de en çok tercih edilen kripto para alım yerleri BtcTurk ve Paribu'dur. Uzun  yıllardır hizmet veren borsalarda kredi kartı seçeneği maalesef bulunmuyor. BtcTurk ve Paribu ile kripto para almak için hesaba bakiye şeklinde para yüklemek gerekiyor. Yerli borsalar sadece hesap kartı ve EFT kabul etmekte. Bu banka kartlarının da yatırımcının kendi adına açılmış olması gerek. Türkiye'de Binance dışında kripto para kredi kartıyla alınmıyor.

BU SİTELERDEN SATIN ALABİLİRSİNİZ

Kredi kartıyla Bitcoin alınabiliyor lakin bunun için yabancı borsalar üzerinden alınıyor. Bu siteler yurt dışında bulunduğundan kredi kartı yurt dışı satın alım işlemlerine açık olması durumda. Kredi kartı borçları sonucu Bitcoin alma sürecinde sorun çıkabilir. Nakit para kullanmak, borçlanılabilecek bir kart kullanmaktan daha uygun olduğu yaygın bir görüş.


Dünya çapında kapsam, çoklu ödeme alternatifleri, 7/24 destek imkanı varlıkların ve verilerin güvenliğini garanti eden her yönden istikrarlı bir platform sunulmaktadır. Bu sitelerden kripto para satın almak için kredi kartınızın yurt dışı satışlarına açık olması yetiyor. Peki kredi kartı ile bitcoin alınan siteler hangileri? Bitcoin alınabilen siteler şu şekildedir:

- Bitcoin.com

- Cex.io

-CoinGateTrust 

-Wallet

- Changelly

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal