Bitcoin İle Ödeme Nasıl Alınır?

Kripto paraların git gide adından daha fazla söz ettirmesi, işletmelerin de Bitcoin ile ödeme almasına yol açtı. Peki, Bitcoin ile ödeme almanın avantajları nelerdir?

29.03.2021-20:03 - (Son Güncelleme: 14.02.2022-11:57)

Bitcoin sistemi, kripto paraların üretim mantığına binaen merkeziyetsiz varlıklardır. Bu nedenle herhangi bir finansal kuruma, bankaya ya da otoriteye ihtiyaç duyulmaz. Bitcoin, daha doğrusu blockchain sistemiyle yapılan aktarımlar da dijital varlıklar üzerinden, anonim bir hesaptan bir başka anonim hesaba aktarılır. Bu durum da kolay bir aktarıma imkan sağlar. Peki, küçük veya orta ölçekli bir işletme Bitcoin ile ödeme alabilir mi? 

ESNAF DA BİTCOİNLE ÖDEME ALABİLİR?

Bitcoin'i kredi kartlarından ya da madeni paralardan ayıran en önemli özellik onun fiziki bir yapısının olmamasıdır. Bu nedenle Bitcoin sadece birkaç satır kod parçasından ibarettir ve bu kod parçaları sayesinde ödeme yapılırken veya ödeme alınırken herhangi bir fiziksel varlığa ihtiyaç duyulmaz.

Bitcoin ile ödeme alınırken P2P aktarım yöntemi kullanılır. P2P üçüncül bir kişiye ihtiyaç duyulmadan, uçtan uca şifreleme ile iki kişi arasında Bitcoin aktarımı yapılmasına olanak sağlar. Bunun için ödeme yapan kişi, dijital cüzdanından 'ödeme' seçeneğini işaretler. Dijital cüzdan, bu aktarımın yapılması için kişilere özel bir anahtar oluşturur. Ödeme alan kişininin bu anahtarı ilgili alana yazması veya QR kodu taratması yeterlidir.

Bitcoin ya da diğer kripto para ödeme sistemlerinde; dijital cüzdanlarda QR kodunun kullanılması gerekir. Bunun için herhangi bir pos makinesine ya da farklı bir cihaza ihtiyaç duyulmaz. Mobil telefonlar bile bu aktarımın yapılmasını mümkün hale getirir.

Bitcoin ile ödeme alınırken, ödeme yapan kişi ya da kurumun ilgili kod satırını doldurması ve hemen ardından aktarım tutarını girmesi gerekmektedir.

Bu işlemlerin yapılmasının ardından aktarımı gerçekleştiren kişilere bir e-posta doğrulama kodu gönderilir. Doğrulamanın yapılmasının ardından işlemler blockchain sisteminden onaylanır. Ve aktarım gerçekleşir.

Bitcoin ile ödeme alma işlemini şöyle özetleyebiliriz; iki farklı cüzdan arasında aktarım gerçekleştirmek istenildiğinde iki cüzdan arasında uçtan uca şifreler oluşturulur. Bu şifreler üzerinden anonim olarak blockchain ağlarına bağlanılır. Tamamen anonim olan madenciler vasıtasıyla işlemler kontrol edilerek aktarım sağlanır.

Yani, herhangi bir işletme, dijital bir cüzdan oluşturarak, hiçbir üçüncü tarafın varlığına ihtiyaç duymadan Bitcoin ile ödeme alabilir.

bitcoin ile ödeme nasıl alınır

ADIM ADIM BİTCOİN İLE ÖDEME YAPMAK VE ÖDEME ALMAK

Bitcoin ile ödeme almak için şu adımları takip edebilirsiniz;

Öncelikle çevrimiçi kripto cüzdan oluşturun (Binance, Coinbase, Huubi, Paribu, BTC Türk gibi pek çok kripto para borsası dijital cüzdan oluşturmaya olanak sağlar. Ayrıca Android ve IOS işletim sistemlerinden de kolay bir şekilde dijital cüzdan oluşturulmaktadır.)

Hesabınıza giriş yapın.

Gönderim yapmak istediğiniz cüzdanınızı seçin.

Gönderim yapacağınız cüzdan adresini ilgili kod satırına yazın ya da cüzdanın QR kodunu okutun.

Göndereceğiniz kripto para türünü ve miktarını seçin.

Sıradaki adımda karşınıza işleminizin özeti çıkacak. Eğer burada çıkan bilgilerin tamamı doğruysa gönderme seçeneğine tıklayabilirsiniz. Yanlış ise 'düzenle' seçeneğini işaretleyiniz.

Bu işlemin ardından e-posta adresinize ya da telefon numaranıza bir onay kodu gelecek. 'İşlemi onayla' seçeneğini tıklamanızı takiben aktarım gerçekleşecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal