Bitcoin ve Kripto Paralar 2022'de Ne Kadar Olacak?

Dalgalı geçen 2021 yılı sonrası kripto para borsasında ne olacağı merak konusu. Kripto paralar yatırımcılarını bekliyor. Metaverse, NFT, Facebook ve Web3 gibi kavramlarla dolu bir yıl geçeceğe benziyor. Fed'in aksiyonları kripto paraları etkileyecek.

24.12.2021-12:01 - (Son Güncelleme: 14.02.2022-11:41)

Bitcoin ve diğer kripto paralar için 2021 yılı oldukça dalgalı geçti. Time dergisinin Elon Musk'ı yılın kişisi olarak seçmesinin sebebi de sürekli kripto paralar üzerinden spekülasyon yaratması ve meme coin akımını başlatmasıyla birlikte Bitcoin ve Ethereum gibi devlere alternatif paralar yaratma çabasıdır. 

2021 Mart ayındaki inanılmaz düşüş sonrası insanların umudunu kestiği Bitcoin, temmuz ayından beri inanılmaz şekilde büyüyordu. Kasım ayındaki düşüş trendinden önce Bitcoin ve diğer paralar ATH(en üst seviye) görmüştü. Bunun sonucunda yüksek volatiliteye sahip kripto paraların 2022'de ne hale geleceği tahmin ediliyor. 

2021 YILI KRİPTO PARALAR İÇİN NASIL GEÇTİ? 

Her ne kadar Bitcoin ve diğer kripto paralar için son 2 ay kötü geçse de tüm sene boyunca bu paralar kendilerinin iki katından daha fazla büyümüşlerdir. Geçtiğimiz yıl 24 Aralık 23 bin dolar olan Bitcoin, şu an 51 bin dolar seviyesindedir. En üst seviyesi 68 bin olması, paranın değersizleştiği hissiyatını vermektedir. Tüm bu hükümet baskıları sonunda yine Bitcoin kendini ikiye katlamıştır. 

Dijital paraların yükselip inmesi sadece merkez bankalarının kötü politikaları değildir. Birçok gencin kripto paraya yatırım yapmasının sebebi, direkt olarak çalışma isteğinin olmaması ve pesimistlikten gelmektedir. Dünyadaki gelir eşitsizliğinin bu kadar yükselmesi sonucu insanlar artık kripto paraları bir çıkış alanı olarak görüyor. Bu sebeple kripto paralar uzun süre daha hayatımızda kalacak çünkü gelir eşitsizliği kısa sürede iyileşmeyecek. 


Aynı zamanda metaverse denilen kavramın hayatımıza girmesiyle birlikte metaverse paralar, diğer paralardan daha çok büyüdü. Illuvium, Star Atlas, Decentraland, Sandbox gibi metaverse oyunların tokenları GameFi mantığının oturmasıyla birlikte inanılmaz yükselmiştir.

HÜKÜMETLER EL ATIYOR

Sadece Elon Musk ve diğer manipülasyon yapan balinaya da dev yatırımcılar değil, hükümetlerin de kripto paralar üzerinde gücü bulunuyor. Çin'in kripto para madenciliğini yasaklaması, Hindistan'ın direkt olarak yasaklama isteği ve Rusya Merkez Bankası'nın yerel yatırımcılardan hoşnut olmaması, Bitcoin üzerinde büyük etki yarattı. Sadece kötü yan değil, El Salvador, Paraguay ve Ukrayna'nın kripto paraları yasallaştırmaya çalışması da etki yaratmıştır.

2022 BİTCOİN TAHMİNİ?

Olumsuz beklentilere sahip birçok kripto para borsası analizcisi bulunmaktadır. Bazı uzmanlar Bitcoin'in ilerleyen aylarda yüksek düşüşe sahip olabilir. Şu an 51 bin dolar seviyesinde olan Bitcoin için yüzde 20lik bir düşüş daha bekleniyor. Bazı uzmanlarsa 10 bin dolarlık bir düşüşün regülasyon için uygun olacağını düşünüyor. Sebep olarak bir süredir en çok yatırım yapılan para olan Bitcoin'in market değerinin, yani alım satım değerinin olmadığı, paradan çok oyuncağa benzemesi olarak görülüyor.


DİĞER KRİPTO PARALARIN DEĞERİ YÜKSELECEK

Bitcoin uzun süredir at başı olarak ileride gidiyorken merkeziyetsiz kripto paraların yükselmesi ve Ethereum'un daha güçlenmesiyle birlikte blok zincirlerindeki gelişmeler Bitcoin'i tahtından etti. Bazı uzmanlar Bitcoin'den ziyade Solana, Ethereum ve metaverse paraları tavsiye ediyor. Sebep olaraksa Bitcoin'in diğer paralar çıktıkça işlevsel olmadığının fark edilmesi ve ortaya çıkan paraların belli işlevler doğrultusunda yaratılmasıyla alakalıdır. 

METAVERSE PARALARDA YÜKSELİŞ BEKLENİYOR

Bitcoin için her ne kadar olumlu gözükmeyen 2022 yılı, metaverse için önemli bir yıl olabilir. Bunun temel sebebiyle NFT'nin durdurulamaz yükselişi. Metaverse oyunlardaki asıl amaç, yatırım haline getirilen maddeyi NFT yoluyla satmaktır. Sandbox evreninde yapılan yatın 400 bin dolara satılması tabi ki yatırım amaçlıdır. Facebook'un metaverse atılımı hakkında 2022 yılında birçok haber duyacağımızın tahmin edilmesiyle birlikte normal yükselişte olan borsanın üstüne metaverse paralar daha da yükselme eğiliminde olacak. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal