Tesla Bitcoin İle Otomobil Satacak

Tesla CEO'su Elon Musk'ın yaptığı açıklamaya göre şirket, ödeme yöntemlerine bitcoini de ekledi.

24.03.2021-10:54 - (Son Güncelleme: 24.03.2021-10:54) Tesla Bitcoin İle Otomobil Satacak

Son günlerde yaptığı açıklamalar ile kripto para piyasasında adından söz ettiren Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Twitter üzerindne yaptığı açıklamayla Tesla markalı otomobillerin satışında artık bitcoin teknolojisinin de kullanabileceğini belirtti.

Elon Musk'ın yaptığı bu hareket aslında çok da sürpriz gözükmüyordu. Geçtiğimiz günlerde 1,5 milyar dolar değerinde bitcoin alımı gerçekleştiren Tesla artık bitcoin ile otomobil satın alınabileceğini duyurdu.

Tesla'nın internet sitesinde yazan bilgilere göre artık otomobil satın alınırken bitcoin kullanılabiliyor. İlgili yöntemi seçtikten sonra karşınıza çıkan Bitcoin adresine 100 dolar değerinde Bitcoin gönderildiğinde Tesla otomobillerin ön ödemesi alınmış oluyor.

Tesla'nın Bitcoin kullanmaya başlaması, kripto para piyasasıyla ilgilenen tüketicilerin ilgisini çekti. Bunun neticesinde bazı tüketiciler Tesla araçlarının ön ödemesi için gereken 100 dolarlık ödemeyi, bitcoin ile gerçekleştirdi. Ödemeyi yapan tüketiciler bu işlemi Twitter'dan paylaştı.

Tesla'nın bu açıklaması otomobil sektörü için bir devrime işaret ediyor olabilir. Fakat, sabit değerde kalmayan ve sürekli alçalıp yükselen bitcoin hala büyük şirketler için büyük risk anlamına geliyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal