Datça Belediyesi Tweetini NFT İle Satıyor

Datça Belediyesi de NFT işine girdi. 14 Şubat sevgililer gününde paylaştığı tweeti, NFT olarak satışa çıkardı.

24.03.2021-10:25 - (Son Güncelleme: 24.03.2021-10:25) Datça Belediyesi Tweetini NFT İle Satıyor

Sanal dünyadaki her şeyi dijital imzalarla tek bir nüsha haline getirip satış yapabileceğiniz NFT teknolojisi son günlerde iyice popüler konumda yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde, Twitter CEO'u Jack Dorsey'in ilk tweetini Sina Estavi adında bir Türk'ün 2.9 milyon dolar karşlında aldığından bahsetmiştik. Bu kez de bir belediye NFT çılgınlığına katıldı.

Sosyal medyayı aktif şekilde kullanan ve bu sebeple zaman zaman gündeme gelen ya da gündem yaratan Datça Belediyesi bu kez de NFT dünyasına girmesiyle adından söz ettiriyor. 14 Şubat Sevgililer Gününde paylaştıkları tweeti NFT'ye çeviren Datça Belediyesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, 24 saat boyunca sürecek açık arttırmada en yüksek teklifi verenin tweete sahip olacağını belirtti. Ayrıca, tweetten elde edilen gelirin, ihtiyaç sahibi kız öğrenciler için bağışlanacağı açıklandı.

Datça Belediyesi söz konusu tweeti son zamanların popüler platformu olan Valuables By Cent üzerinden satışa çıkardı. Şu ana kadar tweet için verilen en yüksek teklif ise 6 bin dolar yani 47,993 Türk lirası. Yaklaşık olarak 3,5 Ethereum'a denk gelen bu teklif, kripto para alım-satım platformu Bitexen tarafından verildi.

NFT dünyası son zamanlarda çok fazla popüler bir yer halini alırken, bu şekilde yapılan sosyal yardımlaşma işlerinde de öncü olmaya başladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal