Ümraniye'de Bir Restoran Kripto Para İle Ödeme Aldı

Ümraniye'de bir restoran kripto para birimleriyle ödeme almaya başladı. İşletme sahibi yaptığı açıklamada müşterilerin yüzde 20'sinin kripto paralarla ödeme yaptığını söyledi.

07.04.2021-15:39 - (Son Güncelleme: 07.04.2021-15:45) Ümraniye'de Bir Restoran Kripto Para İle Ödeme Aldı

Koronavirüs salgınında insanların temassız ödemeye olan yöneliş, kripto paraların değerini arttırdı. Starbucks ve Tesla gibi değerli şirketlerlerin Bitcoin ile ödeme alınacağını açıklaması yerel işletmeler için de ilham kaynağı oldu. İstanbul Ümraniye'de yerel bir restoran, girişimci bir düşünceyle kripto paralarla ödeme almaya başladı. 


Ümraniye'deki işletmenin sahibi Lokman Dağ, nakit ve kredi kartının yanında kripto paralar ile ödeme almanın büyük ilgi ve talebe yol açtığını açıklayarak 'Türkiye'de kripto para ile ödeme alan ilk restoran olduk' şeklinde konuştu. Aslında daha yeni açılmış bir restoran olduklarını sözlerine ekleyen Dağ, 'Burada tadilat yaparken birkaç genç arkadaşımız gelip burada kripto paranın geçip geçmeyeceğini sordu. Bu soru bizi harekete geçirdi. Türkiye'de güzel bir yazılım var. Akıllı telefondan uygulamayı indiriyorsunuz. Karşı taraf da bunu indirmek zorunda kalıyor. Bu şekilde hiç temasa yol açmadan bir bankadan diğerine eft yollar gibi parayı karşı tarafa geçiriyorsunuz.' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal