Kripto Para Yasası Bu Sene Geliyor

Hazine ve Maliye Bakanlığının açıkladığı takvime göre kripto paralarla ilgili kanun bu sene içerisinde yayınlanacak.

24.03.2021-11:50 - (Son Güncelleme: 24.03.2021-11:50) Kripto Para Yasası Bu Sene Geliyor

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Mart'ta duyurusunu yaptığı Ekonomi Reformları Eylem Planı'nın takvimi belli oldu. Açıklanan takvime göre, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, kripto paraların ekonomik, teknolojik ve hukuki alt yapısını oluşturacak olan yasayı bu senenin sonuna kadar tamamlayacak.

Söz konusu olayla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Türkiye Cumhuriyet Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, “Ekonomi Reformlarımızın takvimini tamamladık” ifadeklerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığının internet sitesinde paylaşılan takvime göre, Eylem no 3.4.d. koduyla belirtilen maddede, 31 Aralık 2021'e kadar Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından dijital paranın ekonomik, teknolojik ve hukuki alt yapısının oluşturacağı ifade edildi.

Başkan Erdoğan konuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamada, takvimde belirtildiği gibi kripto paraların ekonomik, teknolojik ve hukuki altyapısının oluşturulması için çalışmalar yapılacağını ifade etmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal