Facebook'a Sesli Sohbet Özelliği Geliyor

Facebook'un sohbet odaları içerisinde ayrı bir seçenek olarak sunacağı sesli sohbet özelliğinin testinin yapıldığı ortaya çıktı.

24.03.2021-11:26 - (Son Güncelleme: 24.03.2021-11:26) Facebook'a Sesli Sohbet Özelliği Geliyor

Facebook sohbet odaları için yeni özellikleri denemeye devam ediyor. Yeni test edilen özellik  Clubhouse'a alternatif olacak.

Clubhouse henüz betada olmasına rağmen son zamanlarda oldukça popüler olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda son sürümünü yayınlamak için haftalar sayan Twitter, Spaces özelliği ile sesli sohbet işine girdiğini açıklamıştı. Benzer bir adım da Facebook'tan geldi. Facebook, daha önce kullanıma sunduğu sohbet odalarına ekleyeceği sesli sohbet özelliğiyle illgili detaylar gelmeye başladı.

İtalyan geliştirici Alessandro Paluzzi'nin paylaştığı bilgilere göre Facebook, Clubhouse'a alternatif özelliği test etmeye başladı. Yayınlanan bilgilere göre, Facebook'un sesli sohbet özelliği bir dizi yeni araç sunuyor. Sesli sohbet odası kuran moderatör, odayı tek bir tuşla sayfada gönderi olarak paylaşabiliyor. Ayrıca, Facebook Messenger üzerinden de paylaşıp yapılarak kişileri davet etmek mümkün.

Paylaşılan fotoğrafa göre, odada yer alan kullanıcılar aynı Clubhouse'taki gibi üçerli sıra halinde gösteriliyor ve dinleyiciler ile konuşmacılar ayrı bir şekilde gruplandırılıyor.

Clubhouse'un hala Android tarafında yayınladığı bir uygulama bulunmaması en büyük eksisi olarak dikkat çekerken, Twitter, Facebook ve Instagram gibi uygulamaların ses odalarını kendilerine entegre etmesi sosyal medya devleri için büyük avantaj sağlıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal