Facebook'tan Politika Güncellemesi

Facebook, "saygı göstermeye çalışacağı" kurumsal bir insan hakları politikası getiriyor.

18.03.2021-11:15 - (Son Güncelleme: 18.03.2021-11:15) Facebook'tan Politika Güncellemesi

Facebook, insan hakları ihlallerinde oynadığı rol nedeniyle karşılaştığı eleştiriler deneniyle, yeni bir insan hakları politikası ele alacağını açıkladı. Yeni politikaya göre Facebook, insan hakları üzerindeki etkisine dair yıllık bir rapor yayınlamayı insan hakları savunucuları için bir fon sunmayı taahhüt ediyor.

Şirket, “ifade özgürlüğüne yönelik riskler gibi en kritik insan hakları sorunlarını” yönetim kuruluna bildirmeyi planlıyor. Hak Savunucuları için fon ayıracak olan Facebook, aktivistler ve gazeteciler için ise çevrimdışı desteğe odaklanıyor. Facebook'un insan hakları direktörü Miranda Sissons, aktivistlerin hesaplarına "yetkisiz erişimi engellemek" gibi dijital güvenlik çabalarını da desteklemeye devam edeceğini söylüyor.

Politika yeni olsa da, Bloomberg'in aktardığına göre Facebook mevcut topluluk standartlarında, gizlilik politikalarında veya davranış kurallarında herhangi bir değişiklik yapmıyor. 

Pek çok büyük, çok uluslu şirketin, çoğunlukla Birleşmiş Milletler İş ve İnsan Hakları Kılavuz İlkeleri (UNGP) tarafından belirlenen yönergeler çerçevesinde tasarlanmış bir tür insan hakları politikası bulunuyor.  Facebook sadece tüm farklı standartlarını, politikalarını ve yönergelerini tek bir yerde topluyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal