Türk Sanatçı NFT Eserini Sattı

Dijital satançı Tarık Tolunay, Eminönü, Galata Köprüsü ve Karaköy'ü gösteren "Fractal İstanbul - Pandemi" eserini NFT ile sattı.

18.03.2021-10:11 - (Son Güncelleme: 18.03.2021-10:11) Türk Sanatçı NFT Eserini Sattı

Sanatçı Tarık Tolunay, baktığınız zaman gözlerinizi alamadığınız eseri NFT'ye dönüştürüp 20 Ethereum'a sattı. 20 Ethereum ise şu anda 36 bin dolar ediyor.

Tarık Tolunay, sanatını internet üzerinden satan dijital bir sanatçı. En son yapıtığı "Fractal İstanbul" olarak isimlendirdiği koleksiyonuyla biliniyor. Sanatçının pandemi döneminde oluşturduğu bu eserde, İstanbul Eminönü, Galata Köprüsü ve Karaköy resmediliyor.

Webktekno'dan Eray Kalelioğlu'nun haberine göre, konuyla ilgili açıklama yapan Tarık Tolunay, Blockchain'e uzun zamandır güvendiğini belirtti. Tolunay, yaptığı eseri dijital olarak imzalayarak, Foundation isimli bir platformda satışa çıkarmaya karar verdiğini söyledi. Kendi deyimiyle, "gecenin bir yarısı"  bu işi yapmaya karar veren sanatçı, eserinin hızlı bir şekilde alıcı bulduğunu ve 20 Ethereum teklif aldığını söylüyor. 

Ürünün dijital ortamda imzalanmış orijinal halini yani NFT versiyonunu satın alan kişinin ise İranlı bir koleksiyoner olduğu açıklandı. NFT teknolojisi dünya üzerindeki telif sorununu kaldıracak gibi görünüyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal