NASA Mars'ta Helikopter Uçuracak

NASA, Mars'taki ilk helikopter uçuşlarını önizlemek İçin toplandı düzenleyecek.

18.03.2021-09:48 - (Son Güncelleme: 18.03.2021-09:48) NASA Mars'ta Helikopter Uçuracak

Uzun süredir Mars'ta helikopter uçuşu için denemelere hazırlanan NASA, Ingenuity Mars helikopteri için yaklaşan faaliyetleri görüşmek üzere 23 Mart Salı TSİ 20.30'da sanal bir medya toplantısı düzenleyecek.  Ingenuity ve NASA’nın Mars 2020 Perseverance keşif aracını işleten ekipler, helikopterin başka bir gezegendeki ilk güçlendirilmiş, kontrollü uçuşları deneyeceği uçuş bölgesini seçti.

Toplantı, NASA Televizyonunda, NASA uygulamasında ve ajansın web sitesinden canlı yayınlanacak. NASA’nın Güney Kaliforniya’daki Jet Propulsion Laboratuvarı için YouTube ve Facebook kanalları da dahil olmak üzere çok sayıda ajans ve sosyal medya platformunda da canlı yayınlar olacak.

Ingenuity'nin test uçuşlarının Nisan ayının ilk haftasından önce başlaması bekleniyor. İlk uçuşun kesin zamanlaması, mühendisler Perseverance'in ve Ingenuity'nin konuşlandırmaları ve araç konumlandırması için zaman çizelgesine ilişkin ayrıntıları belirledikçe netlik kazanacak.

Perseverance göbeğine Ingenuity  tutturulmuş olarak 18 Şubat'ta Jezero Krateri'ne indi. Ingenuity, 31 güne kadar (30 Mars günü veya sol) sınırlı bir test uçuşu süresine sahip  Ayrıca Ingenuity içindeki baz istasyonunu kullanılarak, Dünya'daki görev denetleyicileriyle iletişimi sağlayacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal