Van Gölü'nün Uzaydan Çekilen Fotoğrafı NASA'nın Favorileri Arasında!

20 seneye aşkın zamandır Uluslararası Uzay İstasyonunda görev yapan astronotların çektiği 20 dünya fotoğrafından oluşan yarışmada, Van Gölü'nün uzaydan çekilen fotoğrafı da yer alıyor.

14.03.2021-17:51 - (Son Güncelleme: 14.03.2021-17:51) Van Gölü'nün Uzaydan Çekilen Fotoğrafı NASA'nın Favorileri Arasında!

Amerika Havacılık ve Uzay Ajansı, 20 yıldan fazladır sürede Uluslararası Uzay İstasyonunda görev yapan astronotların çektiği 20 dünya fotoğrafından oluşan yarışmada, Van Gölü'nün uzaydan çekilen görselinin de yer alması Van ve Bitlis'te sevinç yarattı. ''Dünya Turnuvası'' Adlı çevrimiçi yarışmada, Astronot Kate Rubins'in 12 Eylül 2016'da çektiği Van Gölü'nün uzaydan göründüğü resmi favoriler arasında yer aldı. Van Gölü'nün, dünyanın en büyük sodalı gölü olduğu bilgisinin de verildiği kısa bir süre içinde binlerce kişi tarafından beğenildi. 

BİRİNCİLİK İÇİN DESTEK ÇAĞRISI

Van ve Bitlis'te yaşayanlar, sosyal medyadan yapmış oldukları paylaşımlarla sevinçlerini dile getirip, fotoğrafın birinci seçilmesi için destek çağrısında bulundu. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, AA muhabirine yapmış olduğu açıklamada, Van Gölü görselinin NASA'nın favorileri arasında yer almasının memnuniyetini başından geçenleri belirtti.

BU YARIŞMA BİR FIRSAT OLMUŞTUR 

Yarışmanın yarın sona ereceğini belirten Bilmez, ''Van Gölü'nün, dünyada bilinirliğinin artması için bu yarışma bir fırsat olmuştur. Van Gölü, yeryüzünün en güzel mekanlarından biridir. Tarihten bize miras kalmış. Bu değeri koruyarak yeni nesillere aktarmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu yarışma sayesinde inşallah Van Gölü konusundaki farkındalık da artmış olur. Hemşerilerimizden de bu yarışmaya ilgi duymalarını bekliyorum.'' dedi. 

NASA'nın yarışmasındaki resimler arasında, kırmızı rengi ile tanınan Bolivya'daki Colorado Gölü, Bahamalar'daki Andros Adaları üstünde oluşan bulutlar, Japonya'nın ışıkları, güneybatı Rusya'daki devasa kanola tarlaları, Sina Yarımadası, Amerika'daki Grand Kanyonu, Himalayar, Sahra Çölü üstündeki bulutlar, 2015'deki Maysak Tayfunu'nun gözünün uzaydan görünüşü, Alaska'daki Clevlan Yanardağı'nın görüntüleri yer almakta. Yarışmada, NASA'nın resmi sitesi üzerinden ''https://earthobservatory.nasa.gov/tournament-earth'' oy kullanılabiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal