Facebook, Bağımsız Yazarlara Para Verecek

Facebook, testleri yakında başlatacak.

17.03.2021-08:32 - (Son Güncelleme: 17.03.2021-08:32) Facebook, Bağımsız Yazarlara Para Verecek

Facebook haber sekmesine çok önem veriyor. Dün, Avrustralya'daki haber akışı için News Corp. ile yapılan anlaşmanın ardından, Axios'un bugünkü haberine göre, şirketin yakında sayfalar ile entegre olacak haber bülteni ürününü test etmeye başlayacağını bildirdi. Bu testin bir parçası olarak Facebook, şirketin parasını ödeyeceği yazarlar istiyor.

Axios'un haberinde herhangi bir yazarın adı vermilmiyor ancak aynı zamanda ilk kullanıcı grubunun küçük ve bağımsız yazarlardan oluşacağını da bildiriliyor. Henüz adı belli olmayan bu haber bülteni aracında, yazarların Facebook dışında bir web sitesi kurmalarına da yardımcı olacağı gelen bilgiler arasında yer alıyor. Buradaki fikir, yazarların çalışmalarına abonelikler için ücret alabilmeleri ve topluluklarıyla etkileşim kurmak için Facebook'a güvenirken, ek gelir akışları yaratabilmeleridir. Facebook, yazarların çalışmaları için gruplar oluşturmalarına da izin verecek, haber bültenlerinde istatistikler sağlayacak.

SOSYAL AĞLARIN HABER YARIŞI

Facebook'tan gelen baskı arttıkça, Haberler sektörde önem kazanmaya başlıyor. Sektörün büyük oyuncularından Substack, yazarları platformuna taşımak için birçok kişiye avans ödedi. 

Yazarların platformda elde ettiği başarıyı gören Twitter, kendi ekosisteminde kalmalarını sağlamak için Ocak ayında haber bülteni platformu Revue'u satın aldı. Twitter’ın çabaları ile Substack ve Facebook’un arasındaki en büyük fark, Twitter, henüz ödeme yapacak yazar arayışına girişmedi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal