Facebook, News Corporation'la Anlaştı

Avustarlya hükümetiyle anlaşan Facebook, gözünü medya şirketlerine dikti.

16.03.2021-15:50 - (Son Güncelleme: 16.03.2021-15:50) Facebook, News Corporation'la Anlaştı

Facebook, Rupert Murdoch'un kurucusu olduğu Avustralya‘daki  News Corp.’a bağlı kaynakların içeriklerini kullanmaya yönelik üç yıllık bir anlaşma imzaladı. İki dev şirketin anlaşması, Avustralya ulusal gazetesi, news.com.au web sitesi, Yeni Güney Galler’deki The Daily Telegraph, Victoria’daki Herald Sun ve Queensland’deki The Courier-Mail dahil olmak üzere News Corp.'un sahibi olduğu birkaç Avustralya yayınını kapsıyor.


News Corp., Avustralya'da teknoloji devlerinin içerikleri kullanması için yayıncılara ödeme yapmasını gerektiren yeni yasaların kabul edilmesinin ardından bir sosyal ağ ile anlaşma yapan ilk medya kuruluşu oldu.


ARAPSAÇINA DÖNEN ANLAŞMA


News Corp. ve diğer kuruluşlarla hızlı bir şekilde anlaşma yapan Google‘ın aksine, Facebook bu kadar hızlı bir şekilde anlaşma yapmayı reddetti. Bu sebepten dolayı Avustraya'da Facebook üzerinden haber paylaşımı bir süre iptal edildi. Hatta Facebook devlet sayfalarını, kâr amacı gütmeyen kuruluşları ve medyadan bağımsız diğer sayfaları da engelledi. Facebook'un bu hareketi bir çeşit protesto olarak yorumlanmıştı.


Avustralya Başbakanı Scott Morrison bu olaydan birkaç gün sonra, şirketin yetkililerle yeniden görüşmeye başladığını bildirdi. Facebook ve Avustralya devlet yetkilileri arasında yapılan müzakereler sonucunda, önerilen yasalarda bazı değişiklikler yapıldı ve Facebook engellemeyi kaldırdı.


Facebook'un bu anlaşması haberler sekmesine ne kadr çok önem verdiğini gösterdi. News Corp.'un yaptığı duyuruda, sosyal ağ şirketinin Sky News Australia ile ayrı bir anlaşma imzaladığını da belirtti.


Aynı zamanda Reuters, Facebook’un Avustarlya'nın diğer büyük medya şirketleri Seven West Media Ltd ve rakibi Nine Entertainment Co Holdings Ltd ile de görüşmelerin ortasında olduğunu bildiriyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal