Beklenen düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı! Borcu olanlar dikkat icradaki malı satmak artık mümkün!

Son günlerinde gündeminde yer alan icra ve iflas kanunlarındaki düzenlemeler belli oldu. Yeni yönetmenliklerin Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla beraber milyonlarca borcu olan kişilere sevindirici haber verildi. İcrada olan malın satılmaması durumundan şikayetler artış gösterirken iyileştirme yapıldı. İcradaki mal satılabilir mi? İcradaki mal hangi durumlarda satılabilir?

30.05.2022-22:30 - (Son Güncelleme: 30.05.2022-22:30) Beklenen düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı! Borcu olanlar dikkat icradaki malı satmak artık mümkün!

Borcu olan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren haber Resmi Gazete'de yayınlandı. Dikkatler yeni yasaya çevrilirken düzenlemeler ise merak konusu oldu. Kanunlar üzerinden yapılan iyileştirmelerde ilk sırada icradaki malın satılması oldu. İcra ve İflas Kanunu'ndaki yenilikler ve düzenlemeler haberimizde yer almaktadır. İşte detaylar...

İcradaki mal satılabilir mi?

Borcu olanlara müjde!

İcra ve İflas Kanunu üzerindeki değişikliklerin Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından yeni yönetmenlik hakkında bilgiler verildi. Borçluların şikayet ettiği icradaki malın satılamaması durumuna düzenleme getirildi. Alınan yeni karar üzerine borçlu olan kişi icrada olan malının gün içerisinde satabilecektir. Yapılan açıklama üzerine öncelikle tebliğinin edilmesi ve 7 gün içerisinde icra dairesine başvuruda bulunulması gerekir. Devamında ise kendisine yetki verilmesi istenmektedir. Kurum tarafından yetkili olunduğuna dair verilen belge ile beraber kişiye 15 gün süre tanımı yapılır. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal