Yeni asgari ücret 5.977 TL oldu! Asgari ücrette 2.zam için rakamlar ortaya çıktı! AGİ sistemi geri dönüyor!

Temmuz ayında gelecek asgari ücret zamları öncesi çalışanların araştırması hız kazandı. Milyonlarca asgari ücretli çalışanlar yapılacak ek zamların artmasını beklerken 2.zam gelecek mi? sorusuna yanıt aranmaya başlandı. AK Parti cephesinden gelen asgari ücret açıklaması 2.zam haberlerini gündeme getirdi. Geçtiğimiz yıllarda AGİ sisteminin uygulamadan kaldırılması üzerine günümüzde tekrar mı AGİ sistemi geliyor soruları sorumaya başlandı. Asgari ücret ek zam ve AGİ sistemi hakkında merak edilenler haberimizde yer almaktadır

30.05.2022-22:27 - (Son Güncelleme: 30.05.2022-22:27) Yeni asgari ücret 5.977 TL oldu! Asgari ücrette 2.zam için rakamlar ortaya çıktı! AGİ sistemi geri dönüyor!

Asgari ücret için yılda 1 kez artış yapılması gerekirken Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapacağı toplantıdan çıkacak karar bekleniyor. Temmuz ayında hem memur, emekliye hem de asgari ücrete zam yapılması bekleyen vatandaşın gözü kulağı bu haberde. Yapılacak ek zamlar doğrultusunda alınacak kararlar 2.zam konuşmalarını gündeme getirdi. AK Parti'nin önemli isimlerinden Ömer Çelik'in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama asgari ücret ile çalışanlara umut olmuştu. Peki, asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete 2.zam gelecek mi? AGİ sistemi getirildi mi? İşte detaylar...

Asgari ücrete zammı gelecek?

Enflasyon oranlarının açıklanması üzerine Temmuz ayında gelecek zamlar gündeme geldi. AK Parti sözcüsü Ömer Çelik'in yaptığı açıklamalar üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destekleyici sözler geldi. Asgari ücrete bu yıl rekor zam yapılmasının ardından Temmuz zamları için yeşil ışık geldi.

Asgari ücret ek zam

Asgari ücrete ara zam gelecek mi?

Yılda bir kez asgari ücrete zam gelirken bu yıl artan enflasyon ve ekonomik zorlukların ele alınmasıyla asgari ücrete ek zam konuşmaları doğdu. Ak Parti sözcüsü Ömer Çelik, dar gelirli vatandaşların asgari ücret ile geçinememesi gündemimizde yer alıyor. Asgari ücrete zam çalışmaları hız kazandı sözleri vatandaşın yüzünü güldürdü. Vatandaşların hayat koşullarının her zaman gündemlerinde olduğunu açıklayan Çelik'in devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destekleyici açıklamalar geldi.

Ömer Çelik'ten Temmuz zammına yeşil ışık

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, çiftçimiz, genç arkadaşlarımız, emeklimiz, esnafımızın talepleri takip edilerek alınan kararları bunların üzerinden alıyoruz sözlerini kullandı. Çalışma Bakanlığıyla beraber yürütülen zam konusunda meslek gruplarını ayırt etmeden kararlar alınacağı ve vatandaşların ilettiği taleplerin doğrultusunda adımlar izlendiği belirtildi.

Asgari ücrete 2.zam

Asgari ücrete zam olacak mı?

Yılbaşında asgari ücrete zam yapılmasının ardından gerektiği takdirde yıl ortasında da enflasyonların durumuna göre tekrar artışa gidilebileceği açıklanmıştı. Türk - İş Başkanı Ergün Atalay ile görüşmelerin başlayarak konunun masaya yatırılması gerektiğini söyleyen Ömer Çelik, emekli maaşı, memur maaşı ve ikramiyelere de değindi.

Asgari ücrete enflasyon farkı formülü

Temmuz zammında ele alınacak enflasyon oranları yasal düzenleme sonucunda kayıtlara geçmektedir. Günümüzde sıkça bahsedilen asgari ücrete 2.zam için enflasyon formülleri ortaya çıktı. Net asgari ücret maaşı için olağanüstü durumlarda kullanılabilen memur zammı gibi 6 aylık enflasyonda ön planda tutulabilir.

4 aylık enflasyon oranı belli oldu

4 aylık enflasyon yüzde 31,71 oldu

TÜFE tarafından açıklanan veriler üzerine Nisan ayına kadar olan ki enflasyon rakamı %31,71 olarak kayıtlarda yerini aldı. Sadece 4 aylık enflasyon oranıyla bile maaşlarda ciddi oranda artış yapılması bekleniyor.

Yeni asgari ücret 5.977 TL

2022 yılbaşında yapılan artış üzerine güncel asgari ücret 4.253,40 TL olarak belirlenmişti. 6 aylık enflasyon göz önünde bulundurulduğu takdirde yeni asgari ücretin 5.977 TL olması bekleniyor. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal