Dünya ekonomisine büyük katkı: İşte 2023-2028 yılları arasında en etkin ülkeler! Türkiye’nin sıralaması şok etti

Global Times gazetesi, dünya ekonomisine en fazla katkı sağlayacak 10 ülkeyi belirledi. Gelişmiş ülkelerin yanı sıra, ekonomik büyümeyi desteklemek için atılan adımlar ve sürdürülebilir kalkınma hedefleriyle dikkat çeken ülkeler, küresel ekonomiye canlılık katıyor.

07.05.2024-15:33 - (Son Güncelleme: 07.05.2024-15:38) Dünya ekonomisine büyük katkı: İşte 2023-2028 yılları arasında en etkin ülkeler! Türkiye’nin sıralaması şok etti

Bazı ülkeler, nitelikli işgücü yetiştirme ve inovasyona odaklanarak teknoloji üssü haline gelirken, diğerleri ise tarım sektöründe yaptıkları modernleştirme çalışmalarıyla küresel gıda güvenliğine katkı sağlıyor. Her birinin ortak noktası ise, sürdürülebilir kalkınmaya ve yenilikçi çözümlere odaklanmaları.


Türkiye’de ilk 5’e girdi

Çin merkezli Global Times gazetesi tarafından açıklanan listede, Türkiye'nin de önemli bir yeri var. 2023-2028 yılları arasında dünya ekonomisine yüzde 2.1 katkı sağlayacak olan Türkiye, bu önemli listede ilk 5 ülke arasında yer alıyor.

Türkiye'nin bu başarısı, doğru politikalar ve özveri ile sürdürülebilir kalkınmaya odaklanmasının bir sonucu olarak öne çıkıyor. Ülkenin ekonomik büyümesine katkı sağlayan faktörler arasında, eğitim sistemine yapılan yatırımların yanı sıra inovasyon ve teknolojiye verilen önem de bulunuyor.

Türkiye'nin bu başarısı, bölgesel ve küresel ekonomik istikrarın sağlanmasına yönelik çabalara önemli bir katkı sunuyor. Ülke, gelecek yıllarda da sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda ekonomik büyümesini sürdürmeye devam etmeyi hedefliyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal