Bedir Gecesi nedir? Bedir gecesi ne zaman? Bedir Gecesi'nde yapılacak ibadetler ve fazileti

İslam dünyası için büyük bir öneme sahip olan Bedir Gecesi’nde yapılacak ibadetlerin neler olduğu ve Bedir Gecesi’nin faziletinin ne oldu büyük bir merak konusu. Peki Bedir Gecesi nedir? Bedir gecesi ne zaman? Soruların yanıtları haberimizde...

18.04.2022-16:33 - (Son Güncelleme: 18.04.2022-16:33) Bedir Gecesi nedir? Bedir gecesi ne zaman? Bedir Gecesi'nde yapılacak ibadetler ve fazileti

On bir ayın sultanı Ramazan ayının iki haftası geride kalırken İslam dünyasının önem verdiği zamanlardan birisi olan Bedir Gecesi konusundaki araştırmalar yoğunlaştı. Her ne kadar Ramazan ayının en önemli Kadir Gecesi olsa da Bedir Gecesi de milyonlarca müslümanın oldukça önem verdiği günler arasında yer alıyor. Bedir Gecesi hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak isteyen insanlar arama motorlarına ‘’Bedir Gecesi nedir? Bedir gecesi ne zaman?’’ sorularını yazarak çıkan sonuçları araştırmaya devam ediyor.

Bedir Gecesi nedir?

Hz. Muhammed’in İslam dini adına çıktığı savaşlardan birisi olan Bedir Savaşı’na ‘’Ashabı Bedir’’ adı verilen 313 sahabe katılır. Bu 313 sahabeden 14 tanesi Bedir Savaşı’nda şehit düşmüştür. Hz. Muhammed ise şehit olan sahabelerin cennete gittikleri müjdesini vermiştir.

Sahabeden Cafer B. Abdullah’ın rivayetine göre Hz. Muhammed ‘’"Bedir ashabının adı zikr edilince duâ kabul olunur. Bu mübarek isimleri zikreden kulu, ilâhi rahmet; bereket gufran ve rızâ-ı İlâhî kuşatır. Bu isimleri okuyarak hacette bulunanın dileği mutlaka yerine getirilir."O, Bedir'de bulunmuştur. Nereden bileceksin ki, Allah Teâlâ Bedir ehlinin hâllerine muttalî oldu ki onlar hakkında: Dilediğinizi yapın, muhakkak ki sizi affettim buyurdu" ifadelerini kullanmıştır.

Bedir Gecesi nedir

Bedir Gecesi’nin önemi ise Bedir Savaşı’nda şehit olan 14 Ashabı Bedir’in isimlerini anmak ve böylelikle dua kapısının aralanmasını sağlamaktır. Bedir Savaşı’nda şehit düşen 14 sahabenin isimleri Ashabı Bedir duası adı altında yüzyıllar boyunca milyonlarca müslüman tarafından dillendirilmiştir. Ashabı Bedir isimleri ise şu şekildedir:

Ve biseyyidina Ebû Bekir Sıddık el-Muhaciri (R.A.)

Ve biseyyidina Osman bin Affan el-Muhaciri (R.A.)

Ve biseyyidina Ömer bin Hattab el-Muhaciri (R.A.)

Ve biseyyidina Talha bin Ubeydullah el-Muhaciri (R.A.)

Ve biseyyidina Ali bin Ebi Talib el-Muhaciri (R.A.)

Ve biseyyidina Abdurrahman bin Avf el-Muhaciri (R.A.)

Ve biseyyidina Zübeyr bin Avvam el-Muhaciri (R.A.)

Ve biseyyidina Said bin Zeyd el-Muhaciri (R.A.)

Ve biseyyidina Sa'd bin Ebi Vakkas el-Muhaciri (R.A.)

Bedir Savaşı’nda şehit olan bu sahabelerin cennete gidecekleri bizzat Hz. Muhammed tarafından müjdelenmiştir. Bedir şehitlerinin ismini zikreden her müslüman Ramazan ayında kazandıkları sevaplarla birlikte dini olarak da huzura kavuşacaktır.

Bilindiği üzere Hz. Hamza, Hz. Ali, Hz. Ubeyde, Hz. Ömer, Amr ve Afra bin Muaz da Bedir Savaşı’nın kahramanları arasında bulunur.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal