Bebeklerde Neden Gaz Olur?

Bebeklerde gaz neden olur? Bebeklerde gaz oluşumu son derece sık görülen rahatsızlıklardan birisidir. Uzmanlara göre bu son derece normaldir. Farklı birçok nedeni söz konusudur. Bunların tam olarak ne olduğunu bilmek, önlem alma konusunda anne ve babalara büyük bir avantaj sağlar.

13.06.2020-15:00 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-14:58) Bebeklerde Neden Gaz Olur?

Bebeklerde gaz neden olur? Bebeklerde gaz oluşumu son derece sık görülen rahatsızlıklardan birisidir. Uzmanlara göre bu son derece normaldir. Farklı birçok nedeni söz konusudur. Bunların tam olarak ne olduğunu bilmek, önlem alma konusunda anne ve babalara büyük bir avantaj sağlar. Haberimizde bununla alakalı olan tüm ayrıtılar dikkat çekiyor.

Bebekte Gaz Sancısı Ne Zaman Başlar?

Bebekte gaz sancısı çok iyi bir şekilde sindirimin olmamasından dolayı ortaya çıkan huzursuzluk verici bir durumdur. Genellikle ilk defa 2 veya 3 haftalıkken başlar. Daha sonra artarak devam eder. 3.aydan sonra yavaş yavaş azalması söz konusudur. Önemli olan ise bu süreç içinde bebeğin gaz yapmasını engellemek. Elbette bunun için dikkat edilecek olan hususlar var. Bunun yanı sıra bu soruna neden olan şeyleri de bilmek lazım.

Bebekte Neden Gaz Sancısı Ortaya Çıkar?

Bebeklerde gaz neden olur: En bilinen temel neden bebeklerin bağırsak ve mide gelişimlerinin tam olmamasıdır. Çünkü bu bölümlerdeki gelişim zamanla tamamlanır. Bunun haricindeki nedenler ise şöyledir;

  • Ek gıdaya vaktinden çok erken başlanması durumunda bu sorun ortaya çıkabilir. Genellikle uzmanlar bu konuda 6.ayı işaret ederler. Buna rağmen her daim bebeğin gelişim durumlarını dikkate almak ve ona göre hareket etmek en mantıklı olandır.
  • Bebeklerde gaz nedenleri içinde altının çok uzun bir zaman dilimi boyunca ıslak kalması da vardır. Bundan dolayı gaz sancısı olarak bilinen son derece rahatsız edici durum yaşanır.
  • Bebeklerde gaz sebepleri içinde bebeğin yer aldığı ortamda da büyük bir öneme sahiptir. Aşırı soğuk ya da aşırı sıcaktan kaçınmak şarttır.
  • Gaz sancının başka bir nedeni ise doğum sırasında yaşanan bazı sorunlardır.

Bebeklerde görülen gaz kaynaklı ağrılar her ne kadar çok büyük bir sorun olsa da bunlar çok ciddi değildir. Her daim bu tip hallerde dikkat edilecek olan bazı şeyler vardır. Bunlara riayet edildiği vakit sorunun çözümü mümkündür.

Bebeklerde Gaz Ağrısına Ne İyi Gelir?

Bebeklerde gaz neden olur: Katı olan yiyeceklerden kaynaklı olarak da görülebilen bu sorunu çözmek için farklı birçok uygulamayı tercih edebilirsiniz. Bunlar şöyledir;

  • En çok yapılan şeylerin başında karın bölgesine ılık havlu koymak geliyor. Bunun son derece hızlı sonuç verici bir metot olduğunu hemen ifade etmek lazımn. Genellikle işe yaradığı kanıtlanmıştır.
  • Bebeklerde gaza iyi gelen şeyler içinde bebeğin sallanması da vardır. Bunu hem ayakta hem de beşikte gerçekleştirmek son derece mantıklıdır.
  • Bunun yanı sıra ılık banyo genellikle iyi bir sonuç almanızı sağlar.
  • Sarılmak ve sonra onu rahatlatmak için şarkı ya da ninni söylemek de opsiyonların içinde.

Böylelikle ortaya çıkmış olan gaz sancısı sorununun aşılması mümkündür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal