Bayram sonrası ikinci el otomobil piyasası durgunlaştı! Galericiler tatil sezonunun bitmesini bekliyor!

İkinci el otomobil alım ve satımda bayramda yaşanan hareketlilik sona erdi. Otomobil fiyatlarında yaşanan artışlarda durgunluk olurken, galericiler tatil sezonunun sonra ermesinin ardından hareketliliğin kaldığı yerden devam etmesini bekliyor.

25.07.2022-15:34 - (Son Güncelleme: 25.07.2022-16:53)

Galericiler, durağanlığın dönemsel olduğunu söylerken, galerici Yavuz Çiftçi tatil sezonunda piyasanın durgunlaştığını vurgulayıp açıklamalarda bulundu. 'Tatil sezonu öncesi hareketlilik oluyor. Şuanda ikinci el otomobilde durağanlık yaşanıyor. Fiyatlarda yükseliş trendi durdu, yukarı veya aşağı yönlü bir hareketlilik görünmüyor. İnsanlar şuan araç alımı yada satışı konusunda kararsız. Bu durgunluk dönemsel bir durgunluk. Tatil sezonu sonrası piyasa yönünü belirler.' dedi.

Hâlâ çip krizi devam ediyor

Hâlâ çip krizi devam ediyor

Araç üretimindeki sıkıntıların da devam ettiğini de söyleyen Yavuz Çiftçi, 'Çip krizi devam ediyor. Bu krizi çözmek için yatırım yapan ülkeler var, yatırımların geri dönüşleri 2023 yılını bulur. Araçlarda üretim eskisi kadar sağlanamadı. Üretim bandı sağlanamadığı takdirde yeterince araç piyasaya sürülemeyecek. Sıfır araçların yeterince gelmemesi nedeniyle fiyatlarda yükseliş oldu. Bu küresel bir problem. Fiyatlardaki yükselişte insanların internet üzerinden araçlarını yüksek fiyattan koyarak fiyatları yukarı çekmesi de etkili oluyor. Bu krizi birlikte aşacağız.' şeklinde açıklamalarda bulundu.

Berkay Çakmak
berkay61cakmak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal