Batı Doları Neden Yükselttiğini İtiraf Etti

Doların hızla artışı ABD ve Avrupalı ekonomik kurumların operasyonu olduğu iddiaları yine Avrupalı medya kuruluşlarının itiraf gibi açıklamalarıyla giderek güçlenmeye başladı.

24.05.2018-13:58 - (Son Güncelleme: 24.05.2018-18:26)

ABD merkezli Bloomberg haber kanalı dolar kurunda ki artışla ilgili itiraf gibi bir haberin altına imza attı. Kanal, Türkiye’de yaşananları, “Doların yükselmesinin nedeni Türkiye ekonomisinin kötü olması mı yoksa ekonomik bir operasyonun yansımaları mı?” şeklinde ela aldı.

ERDOĞAN’IN MİLLİ EKONOMİ MODELİ RAHATSIZ ETTİ

Bloomberg’teki haberde cevap olarak, doların hızlı artışının sebebi ekonominin kötü olması değil, Avrupa’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı istememesi olarak yorumladı. Haberdeki hakikatlerin anlatılışına dair ise, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendine özgü milli ekonomi modeli ve İngiltere’deki açıklamalarında faizi düşürmek amacıyla para politikalarında izlemeyi planladığı yol, Türkiye’nin kredi notunu tehlikeye atıyor” ifadeleri kullanıldı.

EKONOMİYE ÖVGÜ DE VAR

Bloomberg’teki mevzu bahis haberde ayrıca Türkiye ekonomisinin başarısına da vurgu yapılarak Türkiye’nin 60 kat daha büyük ekonomiye ve daha yüksek kredi derecesine sahip olduğunun alt çizildi.

ELEBAŞI BATILI KREDİCİLER

Doların yükselişi tartışılırken adeta itiraf gibi haberden İngilizlerin ve Avrupa’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan rahatsız olduğu ve bundan kaynaklı ekonomik bir operasyon yapıldığını ifade ediyor. Bu operasyonun merkezi ise IMF, S&P, Moody's ve Fitch gibi kredi derecelendirme kuruluşları olarak gösteriliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal