Başkan Öztürk: 'Liglerin Tescil Edilmesi, Adil Olmaz'

Antalyaspor Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk, Süper Lig'de kalan 8 maçın yeni sezon öncesinde yapılmasını ve birkaç hafta sonrasında yeni sezona geçilmesini tavsiye etti.

21.04.2020-10:18 - (Son Güncelleme: 21.04.2020-10:12) Başkan Öztürk: 'Liglerin Tescil Edilmesi, Adil Olmaz'
Antalyaspor'un başkanı Ali Şafak Öztürk, kulübün resmi Instagram hesabından açılan canlı yayına katılarak sorulara cevap verdi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi sebebiyle plan yapmanın şu an için mümkün olmadığını vurgulayan Öztürk, ertelenen lig karşılaşmaları için yazılan, söylenen tarihlerin belirsizliğini koruduğunu belirtti.

"Şu anda bütün dünya gibi biz de bekleme durumundayız." ifadelerini kullanan Öztürk, Süper Lig'de kalan büyün karşılaşmaların ve İtalya Serie A maçlarının Antalya'da oynanmasının gündemde olduğu söylentisine dair, Süper Lig ile alakalı fikri, mücadeleler ertelenmeden önce kendisinin önerdiğini, fakat bunun için şu an doğru zaman olmadığını belirtti.

Öztürk, şu sözleri söyledi:

"Diğer ligler oynanmıyorken bizim ligimizin oynanması ne kadar doğru onu da bilmiyorum. Bence daha çok FIFA, UEFA tarafından bir planlama getirilmesi ile çözülmesi gereken bir durum. Bizim sadece lig bazında çözebilmemiz bana çok mümkün gelmiyor. Bir yandan adil de gelmiyor. Diyelim ki biz kupayı (Türkiye Kupası) aldık. İnşallah aldık, o zaman nasıl Avrupa'ya gideceğiz? Diğer takımlar gidemedikten sonra biz, Avrupa'da kiminle oynayacağız?"

"Hiç oynanmamış sayılması, böyle tescil edilmesinden daha mantıklı"

Öztürk, "Liglerin şu anki haliyle tescil edilmesine nasıl bakarsınız?" sorusuna cevap olarak şu şekilde konuştu:

"Bence adil olmaz. Herkesin fikstürü farklı, herkesin durumu farklı. Sonradan form yakalamış takımlar var. Tam tersi düşüşte olan takımlar var. Açıkçası bana çok doğru gelmiyor. Hiç oynanmamış sayılması, böyle tescil edilmesinden daha mantıklı. Ne yapılması lazım, mümkün olduğunca tabii şartlar elverdiği anda, bu ligin devamı gibi liglere başlanmalı. Ondan sonra yeni sezon başlamalı. Gidişata uygun çözüm bu gözüküyor. Ligler ağustosta başlayacaksa, ağustosta kaldığımız gibi devam edelim, 8 maçı haftada iki maçla bitirelim. 1-2 hafta aradan sonra tekrar yoğun tempolu maçlar oynansın ve sezonu böyle tamamlayalım. Bana daha doğru geliyor."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal