Barbaros Hayrettin Paşa Camii İnşaatında Son Gelindi

İstanbul'da inşası süren Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde kaba inşaatın %75'i bitti. 2022'de ibadete açılması istenen camide 20 bin kişi ibadet edebilecek.

02.06.2021-14:22 - (Son Güncelleme: 02.06.2021-16:58) Barbaros Hayrettin Paşa Camii İnşaatında Son Gelindi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Taksim Camii'nin açılışı sırasında yaptığı konuşmada değindiği Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nin çalışmaları hızla devam ediyor.

ÇALIŞMALARIN %75'İ  TAMAMLANDI

2020'de inşaat faaliyetlerine başlanan Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nin inşaat çalışmalarında % 75'lik kısımda sona gelindi. Şu günlerde de caminin kubbe kısmındaki kalıp işlemleri devam ediyor. Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nin gelecek sene içinde ibadete açılması hedefleniyor.

Temeli geçen temmuz ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aracılığıyla atıldı. Barbaros Hayrettin Paşa Camii, Mimar Sinan'ın "kalfalık eserim" olarak değerlendirdiği Süleymaniye Camii'nden esinlenilerek tasarımı yapıldı. Toplamda 18 bin metrekarelik alanda inşa çalışmaları devam ediyor.

25 metre çapına sahip kubbesi ile dört minaresi olacak. Cami 20 bin kişi alma kapasitesine sahip.

DEPREM ANINDA TOPLANMA ALANI OLACAK

Barbaros Hayrettin Paşa Camii depreme dayanıklı yapısıyla da oldukça ilgili çekiyor. Muhtemel bir sarsıntıda toplanma alanı olarak faydalanılabilecek.

2022'DE İBADETE AÇILIYOR

2022 senesinde ibadete açılması öngörülen camide kültür merkezi de olacak. Çok amaçlı salon ile 900 araç kapasitesine sahip otoparkın olacağı camide; hat, ebru, tezhip benzeri geleneksel sanatlar, atölye faaliyetleriyle sürdürülecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal