Deniz Baykal'ın Kızı Siyasete Atılıyor

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Prof. Dr. Aslı Baykal'ın siyasete atılacağı kulislerde konuşulmaya başladı.

02.06.2021-14:00 - (Son Güncelleme: 02.06.2021-15:12) Deniz Baykal'ın Kızı Siyasete Atılıyor

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Prof. Dr. Aslı Baykal'ın yeni parti kurma hazırlığı yaptığı iddiası gündeme oturdu. Deniz Baykal'ın Aslı Baykal'ın Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Sekreteri Mehmet Sevigen'in başında olduğu bir ekiple sahaya çıkacağı  ve Anadolu'yu gezmeye başlayacağı ifade edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Muharrem İnce ile Mustafa Sarıgül'ün ayrılarak yeni parti kurma çalışmalarının akabinde bugün kulislerde konuşulan iddia gündemi değiştirdi.

Sabah Gazetesi'nden Mahmut Övür, bugünkü "İkinci Baykal sahaya iniyor" başlığıyla kaleme aldığı yazısında CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Prof. Dr. Aslı Baykal'ın yeni parti kurma çalışmalarına başladığını yazdı.

ASLI BAYKAL SAHAYA İNCEK Mİ?

Cumhuriyet Halk Partisi içerisindeki pek çok grubun birbirlerine "Aslı Baykal siyasete giriyor" mesajı gönderdiğini öne süren Övür, Baykal'ın CHP eski Genel Sekreteri Mehmet Sevigen'in başında yer aldığı bir grupla Anadolu'yu dolaşmaya çıkmaya hazırlandığını söyledi.

DENİZ BAYKAL İSTİFALARA ENGEL Mİ OLDU?

Diğer taraftan son zamanlarda Cumhuriyet Halk Partisi'nde bir takım isimlerin istifaya hazırlandığı fakat Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın "parti içi muhalefet yapın" mesajı vererek, istifaları önlediği iddia edilmişti.

SON 10 YILDA CHP'DEN KOPANLAR

Muharrem İnce, Mustafa Sarıgül, Öztürk Yılmaz CHP ile yollarını ayırdılar ve kendi partileriyle siyasete devam ediyorlar.

ANADOLU PARTİSİ - EMİNE ÜLKER

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili ile YARSAV eski Başkanı Emine Ülker Tarhan partiden istifa ederek, 14 Kasım 2014 tarihinde Anadolu Partisi’ni kurmuştur.

Maltepe eski Belediye Başkanı Mustafa Zengin, gazeteci Mümtaz İdil,  emekli Tuğamiral Türker Ertürk, eski ANAP’lı iş adamı Yunus Yunusoğlu, Hasan Fehmi Yavuzalp,  Önder Nalıncı, Mel­tem Ünal Erzen, Sibel Alemdaroğlu ve Dicle Eroğul da kurucu isimlerdendir. Mustafa Zengin ile Türker Ertürk kısa bir zaman sonra partiden ayrılmıştır.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılan seçimlerinde öngörülenin oldukça altında oy toplayan (27 bin 642 oy, % 0,06) parti Aralık 2015 tarihinde feshedilmiştir.

YENİLİK PARTİSİ - ÖZTÜRK YILMAZ

Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili sert eleştirileri yüzünden 20 Kasım 2018'de CHP ile yollarını ayıran Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz’ın genel başkanı olduğu Yenilik Partisi 20 Temmuz 2020'de kuruldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bir milletvekiliyle temsil ediliyor.

TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİ - MUSTAFA SARIGÜL

2014 yılında İBB Başkanlığına aday olan ve o dönemde Şişli Belediye'sinin başkanlığını Yapan Mustafa Sarıgül, 2019 yerel seçimlerinde Şişli’den belediye başkan adayı çıkarılmayınca CHP’ye istifasını verip DSP’ye geçen ve seçimde başarı elde edemeyen Mustafa Sarıgül’ün Türkiye Değişim Partisi Aralık 2020 tarihinde kuruldu.

Mustafa Sarıgül, Temmuz 2009 tarihinde DSP’den ayrılarak Türkiye Değişim Hareketi’ni başlatmıştı. Partileşeceği açıklanan hareket oldukça ilgi toplamış, pek çok il ve ilçede idareler kurulmuştu. 

Mustafa Sarıgül, Kılıçdaroğlu’nun Mayıs 2010 tarihinde CHP genel başkanı olmasının akabinde Türkiye Değişim Hareketi’nin (TDH) partileşmesinden vazgeçtiklerini açıklamıştı.

Deniz Baykal'ın Kızı Siyasete Atılıyor45645456

MEMLEKET PARTİSİ - MUHARREM İNCE

CHP’den en son ayrılan kişi ise Muharrem İnce oldu. Son zamanlarda çok konuşulan olaylarından biri de bu istifa oldu. İnce'ye destek verenler de CHP ile yollarını arıyorlar. Kısa zaman önce Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa eden milletvekilleri Mehmet Ali Çelebi, Özcan Özel ve Hüseyin Avni Aksoy da kuvvetli ihtimalle Memleket Partisi'ne geçerek siyasi hayatlarına orada devam edecekler.

Muharrem İnce, Mustafa Sarıgül, Öztürk Yılmaz CHP ile yollarını ayırdılar ve kendi partileriyle siyasete devam ediyorlar. Bütün bu oluşumların siyasal yaşama etkileri, kitle desteği ve güçleri, ömürleri ne kadar olacak hep birlikte göreceğiz…

Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı'na aday olduğu dönemde Kılıçdaroğlu'nun İnce'yi sahneye ''gel bakalım Muharrem'' diyerek çağırması oldukça dikkat çekmişti. Cumhurbaşkanlığına aday olduğu dönemde de partisinden istediği desteği göremeyen İnce'nin CHP ile bağları inceldiği yerden kopma seviyesine geldi. Son olarak CHP kongresinde Muharrem İnce'nin arka taraflarda tuvalete yakın bir yere oturtulması ipleri kopardı. Muharrem İnce bu olayın ardından CHP'den istifa etti.

Deniz Baykal'ın Kızı Siyasete Atılıyor6586464

CHP'DE Kİ ARDI ARDINA YAŞANAN KOPMALARIN ve  BÖLÜNMENİN NEDENLERİ NE?

- Terör örgütleriyle iş birliği halinde olan HDP ile kurulan örtülü ittifak.

Deniz Baykal'ın Kızı Siyasete Atılıyor878

- CHP'nin Milli politikalardan uzaklaşması.

- Parti yönetimi ve delegelerin kontrolünün Kılıçdaroğlu tarafından dizayn edilmesi.

- Geçmişte CHP'den ayrılan ve sert eleştiri ve hakaretleriyle gündeme gelen isimlerin Kılıçdaroğlu tarafından parti içerisinde önemli görevlere getirilmesi.

- Kaybedilen onca seçime rağmen Kılıçdaroğlu'nun istifa etmemesi olarak sıralanan maddeler dikkat çekti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal