Balkondan düşüp hayatını kaybetmişti: Minik Aysel adaşının hayatını kurtardı

Balkondan düşmesi sonucu hayatını kaybeden 2 yaşındaki Asel Hafsa’nın kalbi, kalp nakline ihtiyacı olan Asel Lina’nın umudu oldu. Minik Aysel adaşının hayatını kurtardı.

28.07.2022-15:51 - (Son Güncelleme: 28.07.2022-15:51) Balkondan düşüp hayatını kaybetmişti: Minik Aysel adaşının hayatını kurtardı

Konya’da balkondan düşerek hayatını kaybeden 2 yaşındaki Asel Hafsa İnal’ın kalbi, İzmir’de yaşayan ve kendisiyle aynı ada sahip olan Asel Lina’yı hayata bağladı. Ege Üniversitesi Hastanesi’nde kalp yetmezliği sebebiyle tedavi gören 2 yaşındaki Asel Lina Adıyaman’ın ihtiyacı olan kalp nakli, hayatını kaybeden adaşı Asel Hafsa İnal’ın kalbi sayesinde kurtulacak.

Küçük yaşta kalp yetmezliğine yakalandı

İzmir'in Karabağlar ilçesinde yaşayan 31 yaşındaki özel güvenlik görevlisi Mürsel Adıyaman ile 29 yaşındaki ev kadını Merve Adıyaman'ın 2 yaşındaki kızları Asel Lina Adıyaman, daha 4 aylık iken yaşadığı rahatsızlık sonucunda hastaneye kaldırılmış ve yapılan kontroller sonrasında kalp yetmezliğine yakalandığı anlaşılmıştı. Geçtiğimiz Mayıs ayında durumu ağırlaşan Asel Lina, Kalp-Akciğer Nakil Konseyi’nin kararı sonrası kalp nakil listesine alındı.

Asel Lina kalp naklş

Kalbi artık adaşında yaşayacak

Asel Lina Adıyaman’ın ailesi kızlarının kurtulması için gerekli kalbin bulunmasını beklerken, Konya'da yaşayan ve yine 2 yaşında olan Asel Hafsa İnal, 7 Temmuz'da, teyzesinin 3. kattaki evinde oyun oynarken balkondan düştü. Bu olayda ağır yaralanan Asel Hafsa İnal, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. 14 Temmuz 2022 tarihinde ise Asel Hafsa’nın beyin ölümü gerçekleşti. Fakat kalbi adaşını kurtarmayı başardı.

Konya'dan alınan Asel Hafsa'nın kalbi, İzmir'e getirilerek, Asel Lina'ya başarıyla nakledildi. Asel Hafsa'nın bağışlanan organlarından böbrekleri Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, karaciğeri ise Bursa'ya gönderildi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özbaran’ın yaptığı açıklamada, ‘’Naklin gerçekleşmesine üç gün kala hastamızın sağlık durumu kötüye gitti. Karaciğer ve böbreklerinde, kalp yetmezliğine bağlı olarak gerileme oldu. Karaciğer yetmezliğine bağlı olarak kanama, pıhtılaşma sistemi de bozuldu. Tüm riskleri göze alarak nakil operasyonunu gerçekleştirdik. Genel durumu iyi. Tüm kalp yetmezliği semptomları geriledi" sözleri yer aldı. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal