Seçim anketleri siyasi partileri harekete geçirdi! Kılıçdaroğlu'nun adaylık ilanından sonra bu anketler de çok konuşulacak!

2023 yılı seçimleri yaklaştıkça kulisler hareketlenmeye başladı. İttifaklar seçim için hazırlıklarını yaparken geçtiğimiz günlerde CHP genel başkanı Cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu açıkladı! Yapılan anketler ise ittifaklar ve adaylar için yol gösterici nitelikte.

28.07.2022-10:41 - (Son Güncelleme: 28.07.2022-11:24) Seçim anketleri siyasi partileri harekete geçirdi! Kılıçdaroğlu'nun adaylık ilanından sonra bu anketler de çok konuşulacak!

Siyasiler yol haritalarını belirlemek için yaptırdıkları anketlerle vatandaşın nabzını yoklamaya devam ediyor. Son dönemlerde pandemiye bağlı olarak yaşanan ekonomik buhran artık net bir şekilde seçim anketlerinde hissedilmeye başlandı!

2023 seçim anketlerinde en çok ekonomi konuşuluyor!

Araştırma şirketleri seçmenin nabzını sormak için vatandaşa çeşitli sorular yönelterek toplumdaki kırılganlıkları ve beklentileri ortaya çıkartmaya çalışıyor. Son yapılan anketler ise vatandaşın en çok ekonomi ile ilgili beklentileri olduğunu ortaya koymuş durumda. Vatandaşa "en büyük problem ne" diye sorulduğunda ekonomiyi işaret ediyorlar. Hükümetin dış politika ve güvenlikle ilgili attığı adımlara ise toplumdan tam destek var. Yapılan anketler; Erdoğan liderliğindeki Ak Parti hükümetinin dış politikada attığı adımları olumlu olarak görüyor. Hükümetin Ukrayna-Rusya savaşındaki tutumu, tahıl koridoru, yerli ve milli silahlarla ilgili attığı adımlar oldukca beğeniyle takip edilen gelişmeler olarak ön plana çıkıyor.


Problem var ama çözerse yine Erdoğan çözer!

Vatandaşa "ekonomik sorunları kim çözer" diye sorulduğunda ise "yine çözerse Erdoğan çözer" cevabı alınıyor! Gelecekle ilgili Erdoğan'a tam güvenen seçmen CHP'nin seçimler için belirleyeceği adayın makbul olmayacağını düşünüyor. Daha önceki seçimlerde CHP'nin adayına oy veren kişilere Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olması durumunda ne yaparsınız diye sorulduğunda ise büyük bir çoğunluğun protesto oy kullanabileceği ortaya çıkıyor. CHP seçmeni dahil geniş bir seçmen kitlesinin Kemal Kılıçdaroğlu'nun yararlı iş yapacağına inancı neredeyse sıfır.Seçme Meral Akşener, Mansur Yavaş gibi isimlerin ise dış politika ve uluslararası arenada zayıf karakterler olacağını düşünüyor. Ekrem İmamoğlu ise tatil fiyaskolarından sonra seçmenin gözünde bitmiş durumda.

En başarılı vizyoner lider kim? 

İçinde Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Mansur Yavaş gibi isimlerdinde yer aldığı ankette seçmene sorulan "En vizyoner ve başarılı lider kim" sorusuna seçmenin %49'u Recep Tayyip Erdoğan cevabı vermiş durumda!

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal