Bakanlıktan yüzleri güldüren destek! Şartları taşıyan herkes 865 TL, 1.084 TL, 1.298 TL ve 1.649 TL para alacak! Ödemeleri PTT üzerinden anında hesaplara yatacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı düzenlediği yardım kampanyalarıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek oluyor. Bakanlık tarafından belirlenen şartları taşıyan ihtiyaç sahipleri her ay düzenli olarak destek ödemelerini alıyor. İşte, Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı destek yardım kampanyaları...

24.06.2022-10:22 - (Son Güncelleme: 24.06.2022-12:12) Bakanlıktan yüzleri güldüren destek! Şartları taşıyan herkes 865 TL, 1.084 TL, 1.298 TL ve 1.649 TL para alacak! Ödemeleri PTT üzerinden anında hesaplara yatacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım programlarıyla milyonlarca ihtiyaç sahibine destek olmaya devam ediyor. Her geçen gün yaptığı destekleri artıran bakanlığın desteklerine dair detaylar vatandaşlarca merak ediliyor. İşte, bakanlık tarafından verilen sosyal yardım destekleri ve başvuru koşulları...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardımları

- Kayıp yaşam desteği

Hastalıklarından dolayı para kazanamayan vatandaşlara devlet destek vermektedir. Bu doğrultuda tüberküloz ile SSPE hastalığı olan ve kayıp yaşam süren vatandaşlar her ay düzenli olarak 1658 TL ödeme almaktadır.

- Öksüz ve yetim desteği

Söz konusu yardım annesi ya da babası veya her ikisi de hayatta olmayan çocuklara yapılan bir yardımdır. Başvuru bilgilerinde yardıma ihtiyacı olduğuna karar verilen her çocuğa 2 ayda bir 150 TL ödeme yapılmaktadır.

 aile ve sosyal hizmetler bakanlığı destek yardımları

- Elektrik tüketim desteği

3294 ile 2022 sayılı Kanunlar doğrultusunda ihtiyaç sahibi ailelere elektrik tüketim yardımı yapılıyor. Ödemeler hane içindeki kişi sayısı dikkate alınarak yapılmaktadır. 1-2 kişiden oluşan haneler 75 kWh, 3 kişilik haneler 100 kWh, 4 kişilik haneler 125 kWh, 5 ve üstü kişilerden oluşan haneler ise 150 kWh karşılığına göre nakit desteği almaktadır.

- İhtiyar aylığı desteği

65 yaşın üstünde olan, hiçbir emniyeti olmayan, eşiyle kendisine kişi başı düşen aylık gelir miktarı 852 TL'nin altında olan vatandaşlarımıza yapılan yardımdır. Bu yardımdan yararlananlara her ay 763 TL ödeme yapılmaktadır.

 aile ve sosyal hizmetler bakanlığı

- Evde bakım desteği

Evinde hasta ve yaşlı yakınlarına bakan vatandaşlara yapılan bu yardım, memurlar ile memur emeklilerinin zam oranları göre artmaktadır. Son güncellemeyle birlikte evde bakım destek ödemesi 1.657,86 TL olmuştur.

- Şart eğitim desteği

İlkokul eğitimi alan kız çocuklarına ayda 40, erkek çocuklarına da 35 TL verilmektedir. Lise eğitimi alan kız çocuklarına yada 60 TL verilirken, erkek çocuklarına da 50 TL verilmektedir.

 sosyal destek projeleri

- Çoklu doğum desteği

Maddi durumu yetersiz olan ailelere ikiz ya da üçüz çocukları olduğunda yapılan yardımdır. Doğumdan sonra 0-24 aylar arası verilen yardım çocuk başı 150 TL olarak belirlenmiştir.

- Doğum desteği

Bütün vatandaşlar ilk çocukları için 300, ikinci çocukları için 400, üç ve sonrasındaki çocukları için 600 TL'lik yardım alırlar. Söz konusu yardım bir kere yapılmaktadır.

 sosyal destek projeleri nelerdir

- Ev kadınlarına destek

Ev kadınlarına kendi işlerinin patronu olmaları için 15.000 TL'ye varan faizsiz ve uzun vade imkanlı kredi yardımı verilmektedir.

- Eşi hayatta olmayan kadınlara destek

Eşi hayatta olmayan ve sigortasız kadınlara ayda 275 TL olacak şekilde 2 ay içinde toplam 550 TL destek verilmektedir.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal