Aile Bakanlığından beklenen destek haberi geldi! Hesaplara 1.298 TL para yatırıldı! ATM’den veya PTT’den hemen alın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyacı olan vatandaşlara düzenli olarak ödemeler gerçekleşiyor. Peki bu ayın destek ödemeleri yapıldı mı? Tüm detaylar haberimizde.

09.06.2022-18:27 - (Son Güncelleme: 09.06.2022-18:27) Aile Bakanlığından beklenen destek haberi geldi! Hesaplara 1.298 TL para yatırıldı! ATM’den veya PTT’den hemen alın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her ay düzenli olarak ihtiyacı olan vatandaşlara ödeme gerçekleştiriyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Haziran ayı ödemeleri ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ödemeleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yaşlı ve engelli vatandaşların aldığı ödemeler (1.298 TL) Haziran ayı olarak hesaplarına geçirildi. Aile Bakanı Derya Yanık ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan ödemelerin Haziran ayı ile birlikte 837 milyon TL'ye ulaştı. Engelli vatandaşların ödemesi ise 662 milyon TL'ye ulaştı.

Engelli ve Yaşlılık Maaşları

Derya Yanık açıklamaları

Derya Yanık ödemeler ile ilgili şu açıklamalarda bulundu; "Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata yanlarındayız. Bu doğrultuda Haziran ayı itibariyle 1 miyar 499 milyon TL yaşlı maaşı ve engelli maaşları hesaplara yatırıldı."

Ödeme başvuruları nasıl yapılır

IBAN numarası kayıtlı bulunan vatandaşlar ATM üzerinden ödemeleri çekebiliyor. 2022 senesinin ilk 6 ayında +40-69 arasında engeli bulunan vatandaşlara 865.75 TL, %70 ve üzeri engeli olan vatandaşlara 1.298.63 TL ödeme yapılıyor. Yaşlılık ve engelli maaşı almak için başvuru yapılacak ev halkının kişi başı düşen gelirin, net asgari ücret miktarının üçte birinden az olması gerekmektedir. Başvuruları kişi bizzat giderek yapmalıdır. 

Gizem Eroğlu
gizemeroğlu@haber35.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal