Bakan Koca'dan Önemli Uyarı: 65 Yaş Üstü Vatandaşlar En Ufak Şikayetlerinde Test Yaptırmalı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 65 yaş üstünde olan ve bağışıklık sistemi sorunu olan vatandaşlara en ufak şikayetlerinde test yaptırmaları gerektiğine dikkat çekti. İşte detaylar...

18.02.2022-14:14 - (Son Güncelleme: 18.02.2022-16:56) Bakan Koca'dan Önemli Uyarı: 65 Yaş Üstü Vatandaşlar En Ufak Şikayetlerinde Test Yaptırmalı!

Koronavirüs tedavisinde kullanılmaya başlanan Molnupiravir ilacıyla birlikte erken tanı konusunda önemli uyarılarda bulundu.

MOLNUPIRAVIR ETKEN MADDELİ İLAÇLAR RİSKİ AZALTIYOR

Bakan Koca yapmış olduğu açıklamada, '65 YAŞINIZI geçtiyseniz veya herhangi bir bağışıklık sistemi sorununuz varsa ihtimalleri hafife almayın. Önemsiz gibi görünen şikâyetleri nezle, soğuk algınlığı ile karıştırmayın. TEST yaptırın. MOLNUPIRAVIR etken maddeli ilaçla başlayan yeni dönemde erken tanı riski azaltıyor.' açıklamasında bulundu.


BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ SORUNU OLANLAR KENDİLERİNİ KORUMALI

Bakan Koca yapmış olduğu açıklamalarında şu sözlerle devam etti:

'Zayıf bir sebebin ağır sonucu olabilir. Tıpkı virüsün Omicron varyantı gibi. 65 yaş üstü ve hangi yaşta olursa olsun bir bağışıklık sistemi sorunu olanlar kendilerini korumalı. Her birimiz kendimizi ve risk grubundakileri korumalıyız' şeklinde açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal