Bakan Koca'dan Flaş Açıklama: Türkiye'de Maske Zorunluluğu Kalkacak Mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, maske zorunluluğunun kaldırılıp kaldırılmayacağına dair bilgi vereceklerini duyurdu.

17.02.2022-11:18 - (Son Güncelleme: 17.02.2022-15:32) Bakan Koca'dan Flaş Açıklama: Türkiye'de Maske Zorunluluğu Kalkacak Mı?

Koronavirüs salgını sürecinde Avrupa ülkeleri bire birere kısıtlamaları gevşetme kararı alması sonrası aynı uygulamanın Türkiye’de ne zaman hayata geçirileceği gündeme geldi. Bakan Koca, kovid-19 salgını ile mücadelede yeni bir döneme dikkat çekerek bir sonraki haftayı işaret etti. 

Kabine Toplantısı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Koca, ‘Gelecek hafta çarşamba veya perşembe günü bir basın toplantımız olacak. Salgınla mücadelede geldiğimiz noktayı ve bundan sonra neler yapılacağına ilişkin süreci anlatacağız. Maskelerin ne zaman çıkacağı konusu da dahil olmak üzere bundan sonra neler yapılacağını net bir şekilde ifade edeceğiz’ dedi. 

MASKE ZORUNLULUĞU KALDIRILACAK MI?

Bakan Koca, maske zorunluluğunun kaldırılıp kaldırılmayacağına dair verilecek bilginin 23 Şubat çarşamba günü yapılacağını açıkladı. 


VAKA SAYILARI DÜŞÜŞE GEÇECEK

Omicron varyantına bağlı vaka sayılarının önümüzdeki haftalarda düşeceğini ifade eden Bakan Koca, ‘Vaka sayısı geçen hafta sonu itibarıyla pikini yapmış oldu. Önümüzdeki hafta daha aşağı doğru düşeceğini tahmin ediyoruz. Hastaneye yatışlar yüzde 28-30 kadar azaldı. Yoğun bakıma yatış da yüzde 15 oranında azaldı. Önümüzdeki 2-3 hafta içinde belirgin düşeceğini düşünüyoruz’ ifadelerine yer verdi. 

TURKOVAC DEVLET HASTANELERİNİN TAMAMINDA UYGULANACAK

Türkiye’nin koronavirüse karşı geliştirilen yerli ve milli aşısı TURKOVAC’ın pazartesi gününden itibaren devlet hastanelerinin tamamında uygulanacağını kaydeden Sağlık Bakanı Koca, ‘Gelecek haftadan itibaren sadece eğitim-araştırma veya şehir hastaneleri değil, ilçeler de dahil olmak üzere her devlet hastanesinde uygulanmaya başlayacak. Martta da omicron varyantına yönelik TURKOVAC aşısını tamamlamayı düşünüyoruz’ dedi. Konuşmalarına devam eden Koca, aşının iki haftaya kadar aile hekimlerine de dağıtılacağını belirtti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal